Kålpølse stammer fra Tyskland -og ble laget allerede på 1800 tallet.
Den er mye brukt i Danmark, men er ikke like utbredt her i Norge.
Jeg kjøpte kålpølse på Annis Pølsemakeri på Ringebu.
Kålpølse inneholder ikke kål, men passer til retter med kål !
Kålpølse er en kjøttpølse laget av svinekjøtt og krydder -og ofte er den røkt.
Den jeg serverte i dag er røkt med bøkeflis.
Det lages også kålpølse av storfekjøtt, svin, chili og koriander.
Det blir brukt i "Ægte sønderjyske kålpølser" som du finner ett innlegg om her.
Gratiner blomkålen i ovn og server den med pølser, kokte nypoteter, tyttebær og ett dryss persille 💚
Smakfull og enkel middag ♪♫
Du trenger til 4 porsjoner:
KålpølseJeg kjøpte kålpølse på Annis Pølsemakeri på Ringebu.
Kålpølse inneholder ikke kål, men passer til retter med kål !
Kålpølse er en kjøttpølse laget av svinekjøtt og krydder -og ofte er den røkt.
Den jeg serverte i dag er røkt med bøkeflis.
Det lages også kålpølse av storfekjøtt, svin, chili og koriander.
Det blir brukt i "Ægte sønderjyske kålpølser" som du finner ett innlegg om her.
Gratiner blomkålen i ovn og server den med pølser, kokte nypoteter, tyttebær og ett dryss persille 💚
Smakfull og enkel middag ♪♫
- 1 stk stort blomkålhode
- 2 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 4 dl melk
- 300 g revet ost
- 1 ts salt
- 1/2 ts pepper
- Kålpølser
- Nypoteter
- Tyttebærsyltetøy
- Persille
- Sett ovnen på 250 °C
- Skjær blomkål i buketter og kok i lettsaltet vann i 3–4 minutter. Bukettene skal ikke bli for myke. Hell av vannet.
- Sett potetene på kok.
- Riv osten, hvis du ikke bruker ferdig revet.
- Smelt smør i en kjele og visp inn hvetemel.
- Spe med melk, litt og litt omgangen. La sausen småkoke noen minutter.
- Tilsett 200 g ost og rør til sausen er glatt.
- Smak til med salt og pepper.
- Legg kokt blomkål i en ildfast form.
- Hell sausen over, dryss over resten av osten.
- Sett formen i stekeovnen når pølsene har trekt i 10 minutter.
- Gratiner blomkålen i 15 minutter.
- 1 kg kålpølse
- 2 liter vann
- 2 stk kjøttfond eller 2 stk kjøttbuljongterninger
- 2 stk laurbærblad
- 1 ss hel pepper
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar