Denne verdensberømte pastaretten ble oppfunnet i 1908.
Av italienske Alfredo di Lelio 🌿
Alfredo Di Lelio, født i september 1883 i Roma i Via di Santa Maria i Trastevere, begynte allerede som liten gutt å jobbe i den lille restauranten Piazza Rosa, eid av hans mor Angelina.
Kona til Alfredo gikk gravid og slet med matlysten, så han komponerte denne retten for å få henne til å begynne og spise igjen. 26 februar 1908 kom sønnen Armando til verden.
Alfredo di Lelio åpnet sin egen restaurant “Alfredo” i 1914 i Roma -og denne retten ble ett fast innslag på restaurantens meny.
Her er Ines Di Lelio 's histore, Alfredo di Lelio sitt barnebarn
Det var hennes far, Armando, som lå i magen til hennes bestemor, Ines ❤
HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO”
With reference to your article I have the pleasure to tell you the history of my grandfather Alfredo Di Lelio, who is the creator of “Fettuccine all’Alfredo” (“Fettuccine Alfredo”) in 1908 in the “trattoria” run by his mother Angelina in Rome, Piazza Rosa (Piazza disappeared in 1910 following the construction of the Galleria Colonna / Sordi). This “trattoria” of Piazza Rosa has become the “birthplace of fettuccine all’Alfredo”.
More specifically, as is well known to many people who love the “fettuccine all’Alfredo", this famous dish in the world was invented by Alfredo Di Lelio concerned about the lack of appetite of his wife Ines, who was pregnant with my father Armando (born February 26, 1908).
Alfredo di Lelio opened his restaurant “Alfredo” in 1914 in Rome and in 1943, during the war, he sold the restaurant to others outside his family.
In 1950 Alfredo Di Lelio decided to reopen with his son Armando his restaurant in Piazza Augusto Imperatore n.30 "Il Vero Alfredo" (“Alfredo di Roma”), whose fame in the world has been strengthened by his nephew Alfredo and that now managed by me, with the famous “gold cutlery” (fork and spoon gold) donated in 1927 by two well-known American actors Mary Pickford and Douglas Fairbanks (in gratitude for the hospitality).
See the website of “Il Vero Alfredo” (also about franchising news).
I must clarify that other restaurants "Alfredo" in Rome do not belong and are out of my brand "Il Vero Alfredo – Alfredo di Roma".
I inform you that the restaurant “Il Vero Alfredo –Alfredo di Roma” is in the registry of “Historic Shops of Excellence” of the City of Rome Capitale.
Best regards Ines Di Lelio
Det mange savner mest, når de går på et kosthold med lite karbohydrater -er pasta og ris.
Jeg har lagt ut oppskrift på lavkarbo-pasta tidligere, oppskrift her, men jeg synes den ble litt for tykk.
Nå skal jeg prøve å lage den litt tynnere, så det blir mer 'pasta og mindre pannekake' konsistens.
Jeg serverte Pasta Alfredo med gratinert kongekrabbe, oppskrift her,
men den kan fint serveres uten ekstra tilbehør.
Denne utgaven av Pasta Alfredo smakte helt nydelig 💚
Jeg ble imponert selv jeg, det er en fordel å like kokosmelk 😊
Jeg tok hele pastakjelen på en tallerken, men klarte bare å spise halvparten.
Den er veldig mektig, så det er nok til to -hvis man ikke er storspiser !
Lavkarbo-pasta
men den kan fint serveres uten ekstra tilbehør.
Denne utgaven av Pasta Alfredo smakte helt nydelig 💚
Jeg ble imponert selv jeg, det er en fordel å like kokosmelk 😊
Jeg tok hele pastakjelen på en tallerken, men klarte bare å spise halvparten.
Den er veldig mektig, så det er nok til to -hvis man ikke er storspiser !
Oppskriften er til 300 gram ferdig pasta.
Inneholder : 759 kcal - 5,4 g karbo / 253 kcal - 1,8 g karbo per 100 gram ferdig stekt pasta
Inneholder : 759 kcal - 5,4 g karbo / 253 kcal - 1,8 g karbo per 100 gram ferdig stekt pasta
- 4 egg
- 125 g kremost
- 1/2 dl fiberhusk
Sånn gjør du:
Du trenger til 2 porsjoner:
Inneholder : 1311 kcal - 9 g karbo / 655 kcal - 4,5 g karbo per porsjon
- Forvarm stekeovnen til 150°C.
- Visp sammen egg, kremost og fiberhusk i en blender.
- La pastadeigen svelle i 10 minutter.
- Del deigen i to og legg halvparten på et ark bakepapir.
- Pensle ett annet bakepapir med et tynt lag olivenolje på.
- Legg bakepapiret med den oljedekte flaten ned mot pastadeigen.
- Kjevle forsiktig på bakepapiret så du får ett tynt lag med pastadeig.
- Dra forsiktig av det øverste bakepapiret.
- Stekes i 10 minutter.
- Gjenta med den andre halvparten av pastadeigen.
- La pastaen avkjøles før du ruller den sammen og skjærer den opp i tynne strimler.
- Pastaen skal ikke kokes, bare blandes ned i varm pastasaus og varmes forsiktig opp i sausen.
- Pastaen kan fryses, hvis du ikke skal bruke alt med en gang.
Du trenger til 2 porsjoner:
Inneholder : 1311 kcal - 9 g karbo / 655 kcal - 4,5 g karbo per porsjon
- 160 g lavkarbo pasta
- 2 ss smør
- 50 g revet parmesanost
- 2 dl lett kokosmelk
- Salt
- Pepper
- Koriander eller andre urter
Sånn gjør du:
- La smøret smelte på lav temperatur i en kasserolle.
- Tilsett kokosmelk (eller kremfløte) og parmesanost.
- Sett ogg varmen og la det småkoke, under omrøring i 5 minutter.
- Smak til sausen med salt og pepper.
- Legg pastaen i sausen -og la den trekke i sausen i 5-10 minutter, til pastaen er gjennomvarm.
- Serveres med frisk koriander og litt ekstra revet ost, hvis ønskelig.
Jeg bruker lett kokosmelk i stedet for kremfløte, som opprinnelig blir brukt i retten.
Lett kokosmelk inneholder færre karbohydrater og kalorier enn fløte.
Hvis man går på Keto-dietten må man velge kremfløte eller fet kokosmelk !
Keto-dietten er en høy-fett, rikelig med protein og lite karbohydrater, diett.
De som går på Keto starter ofte dagen med kaffe tilsatt kremfløte og smør -og de spiser, som regel bare to måltider om dagen.
Men, det er ikke noe for meg, som tenker på mat hele tiden 😊
Lett kokosmelk inneholder færre karbohydrater og kalorier enn fløte.
Hvis man går på Keto-dietten må man velge kremfløte eller fet kokosmelk !
Keto-dietten er en høy-fett, rikelig med protein og lite karbohydrater, diett.
De som går på Keto starter ofte dagen med kaffe tilsatt kremfløte og smør -og de spiser, som regel bare to måltider om dagen.
Men, det er ikke noe for meg, som tenker på mat hele tiden 😊
Spis & Nyt ♫♪ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar