Også er det den balansegangen da, hvor man bare har en stekeovn, gjestene skal ikke vente for lenge mellom rettene -og i tillegg skal du, som kokk og vert også kunne kose deg ♥
Her får du det beste fra sjø og land :
✔ Kongekrabbe - velsmakende monster fra Nord Norge
✔ Reinsdyrfilet - en smak av evighet fra Røros
Sånn gjør du - start 90 minutter før middagen skal serveres, med unntak av desserten -den lager du dagen før servering !
- Lag desserten dagen før servering, men vent med å legge på mango og limesirup.
- Rens kongekrabbe og legg den i kjøleskapet.
- Skrell mandelpoteter og legg dem i en kjele, klar for koking.
- Kok blomkålpuré, den kan varmes opp igjen før servering.
- Ta reinsdyrfileten ut av kjøleskapet 60 minutter før servering.
- Kok mandelpotetene i følge oppskriften. Det tar ca. en time før de er klare til servering.
- Lag sausen. Varm den opp og tilsett smør rett før servering.
- Lag fritert pastinakk og legg den til side.
- Forbered grønnsakene klare for steking.
- Skjær opp mango og lag limesirup til desserten. Sett det i kjøleskapet.
- Finskjær reinsdyrfileten fri for hinner og sener og brun dem raskt i en stekepanne.
- Stek grønnsakene nesten ferdig -og la de stå på svakeste varme.
- Varm opp igjen blomkålpuréen, stek blomkål og lag dressingen til forretten. Gjør forretten klar til servering.
- Når du serverer forretten setter du reinsdyrfiletene i ovn.
- Kos deg med forretten og ett glass rosevin 🍸
- Ta ut reinsdyrfileten og la den hvile mens du steker ferdig grønnsakene og gjør klar sausen.
- Spis & Nyt hovedretten med ett glass rødvin 🍷
- Ta frem desserten og legg på mango og limesirup.
- Server og kos deg med desserten.
- Du er i mål !!
Oppskriftene finner du i navnet på retten !
Minner om en blanding av hummer og reker ♫♥
Her blir den servert med blomkålpure, stekt blomkål og en smakfull dressing.
I glasset :
Indrefileten ligger under ryggmargen og er det mest eksklusive du kan by på.
Den trenger kort steketid og kjøttet er best medium til rødt, gjennomstekt anbefaler jeg ikke !!
I glasset :
Ogier Artésis Côtes du Rhône 2017
Ogier Artésis Côtes du Rhône 2017
Vinen inneholder 40% Syrah. Druen Syrah passer utmerket til det søte viltkjøttet. For å balansere vinen til portvinsausen valgte jeg en vin som også inneholder Grenache. Disse to druesorter blir ofte vokst sammen og blandes sammen, for å produsere en vin som er lettere drikkbar, da Grenache leverer mykhet og kropp til en ellers ganske sterk vin.
Panna cotta betyr - kokt fløte - derav fløtepudding.
Fløyelsmyk smaksrik syrlig dessert, som smelter i munnen 💕
Den passer perfekt etter en kraftig middag.
Hvis du ikke får tak i kaffirlimeblader kan du erstatte den med saften av to lime i fløteblandingen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar