Denne klassiske oppskriften fra det franske bondekjøkken skal egentlig koke ett par timer for å bli skikkelig god. Men, med trykkoker går det raskt og enkelt !
Jeg bruker Crock-Pot Express, tilpass oppskriften hvis du har en annet merke.
Gryta er basert på oksekjøtt, som er kokt i rødvin 🍷
Jeg brukte ekstra mye sopp i dag og delte den i store biter, den har en tendens til å bli borte i gryta.
Serveres med en rustikk, smakfull potetgrateng !
Gryta er basert på oksekjøtt, som er kokt i rødvin 🍷
Jeg brukte ekstra mye sopp i dag og delte den i store biter, den har en tendens til å bli borte i gryta.
Serveres med en rustikk, smakfull potetgrateng !
Raskt, enkelt og knallgodt ♫♫
🍃 Til 4 porsjoner trenger du:
🍃 Potetgrateng med purre
- 1 kg høyrygg
- 120 gram bacon
- 400 g sopp
- Raps eller solsikkeolje
- 5 ss hvetemel
- 2 fedd finhakket eller revet hvitløk
- 4 gulrøtter
- 2 ss soyasaus
- 1 beger kjøttfond eller en kjøttbuljongterning
- 1 dl vann
- 2 ts pepper
- 1 stk laurbærblad
- 2 dl rødvin
- 100 g sølvløk
- Salt
🍃 Sånn gjør du:
- Forbered ingrediensene, så alt er klart.
- Klipp baconet i biter og skjær kjøttet i passende store biter ca, 2 x 2 cm.
- Skjær sopp og gulrøtter i litt tykke skiver
- Ta av lokket på kjelen og sett på funksjonen BROWN/Sauté. Trykk på START knappen. Når den varmes opp, det tar ca.5 minutter, lyser HEAT på skjermen. Når den er varm begynner tiden å telle ned. Den står på 30 minutter, men det har ingen betydning da du skal skifte program etterpå.
- Tilsett olje.
- Brun kjøttet raskt i olje. Bruk redskap av tre eller plast, så du ikke ødelegger non-stick belegget i kjelen. Stek litt og litt om gangen -og legg det stekte kjøttet til side.
- Brun baconet rask i kjelen -og tilsett sopp, la det surre litt.
- Trykk på STOPP knappen -og legge alt kjøttet tilbake i kjelen.
- Dryss over hvetemel og bland det godt inn.
- Tilsett de øvrige ingrediensene.
- Bland alt godt sammen.
- Sett på lokket og lukk det. Skyv trykkventilen til stengt for damp.
- Velg funksjonen MEAT/STEW og still den inn på 40 minutter. Først varmes den opp, det tar 10-15 minutter. Når den er varm starter nedtellingen.
- La enheten naturlig slippe ut trykket i 15 minutter etter tilberedningen. Trykkokeren går automatisk på KEEP WARM -og starter opptelling på klokken. Ikke rør trykkventilen, før etter 15 minutter. Trykk STOPP -etter 15 minutter. Slipp forsiktig ut eventuelt gjenværende luft ut av trykkventilen. Bruk ett kjøkkenredskap ikke hendene, for det er veldig varm damp.
- Smak til med mer salt og pepper, hvis nødvendig.
Du kan også lage den i slowcooker, oppskrift ⟶ her.
🍃 Potetgrateng med purre
- 1 kg potet
- 12 dl vann
- 2 terninger grønnsaksbuljong
- 1/2 purre
- 2 dl melk
- 2 ss smør
- 1 ts pepper
- 1 ts salt
- 100 g revet hvitost
Sånn gjør du:
- Skrell poteter og skjær dem i biter.
- Skjær purre i ringer.
- Kok poteter og purre i grønnsaksbuljong i ca. 15 minutter eller til de er møre.
- Sil av buljongen og mos potetene og purren.
- Tilsett melk, smør og pepper. Rør godt sammen.
- Ha potetmosen over i en ildfast form, strø over revet ost.
- Stekes på 220°C i 20-25 minutter.
Ingredienser ! |
Potetgrateng ! |
Kan en bruke ris isteden for potetgrateng eller vanlige kokte poteter?
SvarSlettJa det kan du. God middag :)
Slett