En klassisk oksestek er fremdeles ønsket til søndagsmiddag og som selskapsmiddag hos mange.
Den har fulgt oss i mange generasjoner og det håper jeg den kommer til å fortsette og gjøre.
Jeg har forsket på den perfekte steketemperatur !
I dag stekte jeg den uten stekepose i 6 timer på 80°C til kjernetemperaturen var på 65°C.
Nydelig mør og perfekt medium stekt 😋
Sånn gjør du:
- Gni oksesteken godt inn med salt og pepper.
- Brun den på alle sider i en varm stekepanne med litt smør.
- Legg den i en ildfast form og sett inn ett steketermometer i midten av kjøttet.
- Stekes på 80°C i 6 timer eller til den holder 65°C.
- La steken hvile i 30 minutter før du skjærer den i skiver.
Server gjerne steken med perfekt kokte mandelpoteter, pannestekte gulrøtter, butterdeig med soppstuing og peppersaus med grønn pepper ✿ Som du finner oppskrift på her.
- eller med fløtegratinerte poteter, stekte grønnsaker og portvinsaus,
som du finner oppskriften på her. ♪♪
Vi ble bedt bort på champagnelunch i dag, ja på en søndag 🍸
Der fikk vi servert masse god mat, så steken får vi spise til middag i morgen.
Helt greit altså, champagnelunch på søndag og oksestek på mandag 😀
- Varm opp stekeovnen til 200 grader.
- Legg skiver med stekt stek i en ildfast form.
- Legg steketermometer i midten, mellom skivene.
- Ta på aluminiumsfolie.
- Steken er passe varm på 55 grader.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar