Langtidsstekt OKSESTEK 80°C i 6 timer !


En klassisk oksestek er fremdeles ønsket til søndagsmiddag og som selskapsmiddag hos mange.
Den har fulgt oss i mange generasjoner og det håper jeg den kommer til å fortsette og gjøre.

Jeg har forsket på den perfekte steketemperatur !

I dag stekte jeg den uten stekepose i 6 timer på 80°C til kjernetemperaturen var på 65°C.
Nydelig mør og perfekt medium stekt 😋

Sånn gjør du:
  1. Gni oksesteken godt inn med salt og pepper.
  2. Brun den på alle sider i en varm stekepanne med litt smør.
  3. Legg den i en ildfast form og sett inn ett steketermometer i midten av kjøttet.
  4. Stekes på 80°C i 6 timer eller til den holder 65°C.
  5. La steken hvile i 30 minutter før du skjærer den i skiver.
Server gjerne steken med perfekt kokte mandelpoteter, pannestekte gulrøtter, butterdeig med soppstuing og peppersaus med grønn pepper Som du finner oppskrift på her.

- eller med fløtegratinerte poteter, stekte grønnsaker og portvinsaus,
 som du finner oppskriften på her.  ♪♪

Vi ble bedt bort på champagnelunch i dag, ja på en søndag 🍸 
Der fikk vi servert masse god mat, så steken får vi spise til middag i morgen.
Helt greit altså, champagnelunch på søndag og oksestek på mandag 😀

Oppvarming av stekt stek:
  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader.
  2. Legg skiver med stekt stek i en ildfast form.
  3. Legg steketermometer i midten, mellom skivene.
  4. Ta på aluminiumsfolie.
  5. Steken er passe varm på 55 grader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF