Boeuf Bourguignon med potetgrateng !


Denne klassiske oppskriften fra det franske bondekjøkken skal egentlig koke ett par timer for å bli skikkelig god. Men, med trykkoker går det raskt og enkelt !
Jeg bruker Crock-Pot Express, tilpass oppskriften hvis du har en annet merke.

Gryta er basert på oksekjøtt, som er kokt i rødvin 🍷
Jeg brukte ekstra mye sopp i dag og delte den i store biter, den har en tendens til å bli borte i gryta.

Serveres med en rustikk, smakfull potetgrateng !

Raskt, enkelt og knallgodt ♫♫


🍃 
Til 4 porsjoner trenger du:
  • 1 kg høyrygg
  • 120 gram bacon
  • 400 g sopp
  • Raps eller solsikkeolje
  • 5 ss hvetemel
  • 2 fedd finhakket eller revet hvitløk
  • 4 gulrøtter
  • 2 ss soyasaus
  • 1 beger kjøttfond eller en kjøttbuljongterning
  • 1 dl vann
  • 2 ts pepper
  • 1 stk laurbærblad
  • 2 dl rødvin
  • 100 g sølvløk
  • Salt
🍃 Sånn gjør du:
  1. Forbered ingrediensene, så alt er klart.
  2. Klipp baconet i biter og skjær kjøttet i passende store biter ca, 2 x 2 cm.
  3. Skjær sopp og gulrøtter i litt tykke skiver 
  4. Ta av lokket på kjelen og sett på funksjonen BROWN/Sauté. Trykk på START knappen. Når den varmes opp, det tar ca.5 minutter, lyser HEAT på skjermen. Når den er varm begynner tiden å telle ned. Den står på 30 minutter, men det har ingen betydning da du skal skifte program etterpå.
  5. Tilsett olje.
  6. Brun kjøttet raskt i olje. Bruk redskap av tre eller plast, så du ikke ødelegger non-stick belegget i kjelen. Stek litt og litt om gangen -og legg det stekte kjøttet til side. 
  7. Brun baconet rask i kjelen -og tilsett sopp, la det surre litt.
  8. Trykk på STOPP knappen -og legge alt kjøttet tilbake i kjelen.
  9. Dryss over hvetemel og bland det godt inn.
  10. Tilsett de øvrige ingrediensene.
  11. Bland alt godt sammen.
  12. Sett på lokket og lukk det. Skyv trykkventilen til stengt for damp.
  13. Velg funksjonen MEAT/STEW og still den inn på 40 minutter. Først varmes den opp, det tar 10-15 minutter. Når den er varm starter nedtellingen.
  14. La enheten naturlig slippe ut trykket i 15 minutter etter tilberedningen. Trykkokeren går automatisk på KEEP WARM -og starter opptelling på klokken. Ikke rør trykkventilen, før etter 15 minutter. Trykk STOPP -etter 15 minutter. Slipp forsiktig ut eventuelt gjenværende luft ut av trykkventilen. Bruk ett kjøkkenredskap ikke hendene, for det er veldig varm damp.
  15. Smak til med mer salt og pepper, hvis nødvendig.
Du kan også lage den i slowcooker, oppskrift ⟶ her.

🍃 Potetgrateng med purre
  • 1 kg potet
  • 12 dl vann
  • 2 terninger grønnsaksbuljong
  • 1/2 purre
  • 2 dl melk
  • 2 ss smør
  • 1 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 100 g revet hvitost
Sånn gjør du:
  1. Skrell poteter og skjær dem i biter. 
  2. Skjær purre i ringer.
  3. Kok poteter og purre i grønnsaksbuljong i ca. 15 minutter eller til de er møre.
  4. Sil av buljongen og mos potetene og purren.
  5. Tilsett melk, smør og pepper. Rør godt sammen.
  6. Ha potetmosen over i en ildfast form, strø over revet ost.
  7. Stekes på 220°C i 20-25 minutter.
Ingredienser !

Potetgrateng !
Brun kjøttet, litt og litt om gangen !
Bacon og sopp !
Rør inn mel !
Tilsett de øvrige ingrediensene !
SPIS & NYT ♫♫

2 kommentarer:

  1. Kan en bruke ris isteden for potetgrateng eller vanlige kokte poteter?

    SvarSlett

Print Friendly and PDF