Perfekt helgrillet mørbrad !

Inneholder produktplassering !

Hel grillet, saftig og mør mørbrad er nydelig mat !
Det kan være vanskelig å få den perfekt grillet, men nå har Weber kommet med ett veldig praktisk hjelpemiddel. 
Weber Connect steketermometersom gjør det enkelt å følge med på grillmaten !


Mine tips etter første gangs bruk:
Først må du lade opp enheten. Det tar litt tid så gjør det dagen før du skal benytte den for første gang.
Last ned appen Weber Connect til din smartelefon.
Ved første gangs bruk må du oppdatere appen, det tar 25 minutter.

Som du nå kan se kan du velge forskjellige programmer for rødt kjøtt, svinekjøtt, fjærkre, fisk og lammekjøtt eller bruke måletemperatur, hvor du stiller den inn på ønsket grader.

Veldig smart og praktisk hjelpemiddel, men mange vil nok savne at det ikke fulgte med en mer nøyaktig bruksanvisning i esken.
Du finner den på hjemmesiden, hvis du leter litt, men selv om du finner den -kan den være litt vrien å forstå for 'Ola Normann' !
Jeg har utformet en litt lettere forståelig versjon her 👇

Oppstart:
Etter at du har lastet ned appen, kan du parkoble Connect Hub til appen via Bluetooth på følgende måte:
  1. Sett telefonen på Bluetooth.
  2. Slå på Connect Hub, det gjør du ved å trykke nederst på boksen. Det sitter ett klistremerke på boksen så du ser hvor du skal trykke.
  3. Åpne Weber Connect-appen og trykk på koble til.
  4. Hold smarttelefonen nær Connect Hub inntil appen oppdager den.
  5. Når Connect Hub er funnet, trykker du på koble til på appen på telefonen
  6. Trykk på Connect Hub-displayet/nederst på boksen der altså, for å bekrefte parkoblingen.
Du vil få et større virkeområde hvis du kobler Connect Hub til Wi-Fi. 
Da kan du sitte inne og følge med på grillingen. Bruker du Bluetooth må telefonen være i nærheten av boksen.
  1. Sett telefonen på Wifi, trenger ikke slå av Bluethooth.
  2. Tykke på de tre prikkene nederst til høyere på telefonen din. Trykk på linken øverst på siden på telefonen din. 
  3. Trykk på Wi-Fi og skriv inn opplysningene fra nettverket ditt, inkl. nettverkets navn og passordet ditt.
  4. Trykk koble til.
  5. Pass samtidig på at Enhet står på C ikke F !
Det følger med 1 stk iGrill Temperaturføler for kjøtt og 1 stk iGrill Pro temperaturføler for grillrist.
Det er uttak for 4 stk temperaturfølere i enheten, så det kan være smart å kjøpe noen ekstra hvis du skal steke flere biffer samtidig. Når gjestene ber om medium, medium + eller gjennomstekt kan du faktisk servere dem helt perfekt stekt 😋


Fra hjemmesiden:
Weber Connect Smart Grilling Hub er din hemmelige ingrediens til perfekt grillet mat !

✔ VARSLER NÅR MATEN MÅ SNUS ELLER KAN SERVERES
Bli varslet når det er på tide å snu maten på grillen, og om den perfekte temperaturen for servering.

✔ NEDTELLING TIL MATEN ER FERDIG
Følg med på tilberedningen basert på tid og temperatur.

✔ TILPASSEDE VARSLER OM FERDIGHETSGRAD
Velg ønsket serveringstemperatur (f.eks. medium-rå) og bli varslet når maten er klar.

✔ STEG-FOR-STEG GRILLGUIDE
Få hjelp til alt fra oppsett av grillen til når det tid å spise.

✔ FJERNSTYRING VIA WI-FI®️
Kontroller grilltemperatur, gjenværende tid og ønsket serveringstemperatur direkte i smarttelefonen.

Mer informasjon finner du på Weber Grills hjemmeside, som du finner her !


Mørbraden sitter øverst på låret.
Den er like mager, som ytrefileten og inneholder bare 2,3% fett.
Den kan brukes til biff, men er ikke like mør som indre -og ytrefilet.

Mørbrad blir best når den stekes eller grilles hel. 
Ja, kanskje ikke hele da men, den er veldig stor, men passende stykker på 1-2 kg er perfekt.

Indirekte eller direkte varme 😏🌿
Ved direkte varme grilles maten rett over varmekilden. På gassgrill betyr dette at maten grilles rett over en opptent brenner. På kullgrill grilles maten rett over kull, briketter eller ved.

Ved indirekte varme ligger maten litt vekk fra varmekilden, i "den kalde sonen".
Ved indirekte grilling er det viktig å bruke lokk , det får grillen til å fungere som en varmluftsov

Perfekt grillet mørbrad servert med ovnstekte poteter, fennikel & sjalottløk, aspargesbønner og rødvinssaus 



Du trenger til 4 porsjoner:
  • 1 kg mørbrad
  • Rapsolje
  • Pepper
  • Salt
  • 6 stk poteter
  • 4 stk sjalottløk
  • 1 stk fennikel
  • Timian
  • Asparges
  • Rødvinsaus *
Sånn gjør du:
  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30-60 minutter før du legger det på grillen.
  2. Gni kjøttet inn med olje og pepper.
  3. Grill kjøttet i ca. 5 minutter på alle sider på en godt oppvarmet grill på direkte varme, til det får god stekeskorpe.
  4. Sett inn iGrill Temperaturføleren i midten av kjøttet og koble til Weber appen på telefonen.
  5. Velg ønsket program eller still inn grader manuelt, jeg satt den på 62°C. Du kan også bruke temperaturføleren for grillristen, så du får fulgt med på varmen.
  6. Min grill har tre gassbluss, jeg bruker de to på hver side og legger kjøttet i midten på indirekte varme. Juster varmen på gassblussene så grillen holder en temperatur på rundt 130°C. 
  7. Snu på kjøttet hver halvtime. Ved grilling av 1 kg mørbrad tok det ca. 1 time før kjøttet oppnådde ønsket temperatur.
  8. Når kjøttet har oppnådd ønsket temperatur, kan du fjerne det fra varmen og la det hvile i 20-30 minutter, innpakket i folie, med ett kjøkkenhåndkle rundt. I mens kan du gjøre ferdig sausen og tilbehøret. La gjerne temperaturføleren sitte i, så ikke saften siver ut. Etter 20 minutter var kjøttet på 65°C.
  9. Skjær mørbraden i skiver og krydre med salt før servering.
Rødvinssaus
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 stk sjalottløk, finhakket
  • 2 ss rødvinseddik
  • 4 dl rødvin
  • 4 dl kjøttkraft
  • 1-2 ss maizena + litt vann
  • Salt
  • Pepper
  • 3 ss smør
Sånn gjør du:
  1. Smelt sukkeret i en tykkbunnet kjele. Tilsett løken og la det surre ett par minutter.
  2. Tilsett rødvinseddik og la det koke til den nesten er fordampet.
  3. Tilsett rødvinen og la sausen koke inn til halv mengde.
  4. Tilsett deretter kjøttkraften. 
  5. La sausen koke inn til 2/3 mengde.
  6. Sil sausen.
  7. Sett den på platen igjen, kok opp og rør inn maizena blandet ut i litt vann, litt og litt om gangen til passe konsistens.
  8. Smak til med salt og pepper.
  9. Nå kan du sette den til side og varme den forsiktig opp rett før servering.
  10. Rør inn kaldt smør helt til slutt, sausen skal ikke kokes etter smøret er tilsatt.
Poteter med fennikel & sjalottløk
  1. Skrell potetene og skjær dem opp i 1/2 cm tykke skiver.
  2. Skjær fennikel i tynne skiver og sjalottløk i båter.
  3. Legg poteter, fennikel og sjalottløk i en ildfast form.
  4. Vend dem i olje, sammen med timian, salt og pepper.
  5. Sett formen i forvarmet stekeovn på 200°C i 20-30 minutter til de er gylne og møre.
Asparges
Knekk av den nederste delen på aspargesen og kok dem i lettsaltet vann 3-4 minutter.

Du kan selvsagt legge dem på grillen, men det var litt kaldt ute i dag.
Surr gjerne bacon rundt to og to asparges før du griller dem.

Mørbrad !
Brun kjøttet på direkte varme !
Sett inn temperaturfølerene !
La kjøttet hvile !
Poteter klare til steking !
Saus !
Asparges og rødvinssaus !
Poteter !
Konkurransen er avsluttet !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF