Vi har hatt noen fine dager med masse sol, her oppe i fjellheimen i Gudbrandsdalen đ
Mange fine fjellturer og sene kvelder ute pÄ terrassen.
Men, nÄ er det slutt pÄ finvÊret, forhÄpentligvis ikke lenge !
Finnes ikke dĂ„rlig vĂŠr, sies det đŠ
Etter en fjelltur i regn og blĂ„st er det ekstra godt Ă„ komme inn i en varm hytte, fyre opp i ovnen - og kose seg med pizza, uten altfor mye jobb đ
Jeg lager innbakt pizza i dag, calzone !
PÄ hyttevis har jeg rett og slett jukset litt, med ferdig pizzabunn, ferdig pizzasaus, ferdig grillet kyllingkjÞtt og basilikumspesto pÄ glass !!
Her har jeg delt pizzabunnen i fire deler, men du kan ogsĂ„ bare dele den i to -og lage to store calzoner med mye fyll đ
Smakfullt og utrolig enkelt ♫♪
Du trenger:
- Pizzabunn
- Pizzasaus
- Grillet kylling
- Mais
- RĂždlĂžk
- Mozzarella, revet
- Pesto
- Pizzakrydder
- Egg til pensling
SĂ„nn gjĂžr du:
- Del pizzabunnen i fire deler.
- Fordel pizzasausen pÄ den ene halvdelen av hver pizza og legg pÄ mais, kylling. rÞdlÞk i tynne ringer og revet mozzarella.
- PĂ„ den andre halvdelen smĂžrer du utover ett lag med pesto.
- Pensle rundt kanten med sammenvispet egg og brett deigen over.
- Klem sammen slik at deigen blir tett.
- Pensle calzonene med sammenvispet egg og dryss over pizzakrydder.
- La den gjerne etterheve litt, men ikke dekk den til etter du har penslet den med egg.
- Stekes pĂ„ 225 °C i 20-25 minutter / Innstilling 6 pĂ„ gassovnen i ca. 20 minutter. Min gassovn har kun undervarme, sĂ„ jeg brukte ett lag aluminiumsfolie og ett lag bakepapir og stekte dem midt i ovnen.
|
Ingredienser |
|
Lager calzone |
|
Skikkelig digg ! |
|
Klar til steking ! |
Bilder fra gĂ„rsdagen, i dag regner det her oppe đŠ
|
Raubakk ! |
|
Ut pÄ tur, ser hytta langt der oppe ! |
|
Heggsetra, utsikt mot NĂ„rkampen |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar