Vi har hatt noen fine dager med masse sol, her oppe i fjellheimen i Gudbrandsdalen 🌞
Mange fine fjellturer og sene kvelder ute på terrassen.
Men, nå er det slutt på finværet, forhåpentligvis ikke lenge !
Finnes ikke dårlig vær, sies det 💦
Etter en fjelltur i regn og blåst er det ekstra godt å komme inn i en varm hytte, fyre opp i ovnen - og kose seg med pizza, uten altfor mye jobb 🍕
Jeg lager innbakt pizza i dag, calzone !
På hyttevis har jeg rett og slett jukset litt, med ferdig pizzabunn, ferdig pizzasaus, ferdig grillet kyllingkjøtt og basilikumspesto på glass !!
Her har jeg delt pizzabunnen i fire deler, men du kan også bare dele den i to -og lage to store calzoner med mye fyll 🍕
Smakfullt og utrolig enkelt ♫♪
Du trenger:
- Pizzabunn
- Pizzasaus
- Grillet kylling
- Mais
- Rødløk
- Mozzarella, revet
- Pesto
- Pizzakrydder
- Egg til pensling
Sånn gjør du:
- Del pizzabunnen i fire deler.
- Fordel pizzasausen på den ene halvdelen av hver pizza og legg på mais, kylling. rødløk i tynne ringer og revet mozzarella.
- På den andre halvdelen smører du utover ett lag med pesto.
- Pensle rundt kanten med sammenvispet egg og brett deigen over.
- Klem sammen slik at deigen blir tett.
- Pensle calzonene med sammenvispet egg og dryss over pizzakrydder.
- La den gjerne etterheve litt, men ikke dekk den til etter du har penslet den med egg.
- Stekes på 225 °C i 20-25 minutter / Innstilling 6 på gassovnen i ca. 20 minutter. Min gassovn har kun undervarme, så jeg brukte ett lag aluminiumsfolie og ett lag bakepapir og stekte dem midt i ovnen.
|
Ingredienser |
|
Lager calzone |
|
Skikkelig digg ! |
|
Klar til steking ! |
Bilder fra gårsdagen, i dag regner det her oppe 💦
|
Raubakk ! |
|
Ut på tur, ser hytta langt der oppe ! |
|
Heggsetra, utsikt mot Nårkampen |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar