Laks er en viktig kilde til vitaminer, mineraler og sunne fettsyrer, og er derfor noe av det sunneste vi kan spise. Den inneholder omega-3-fettsyrer, fettløselige vitaminer som vitamin D, selen, vitamin B12 og jod som noen av de viktigste næringsstoffene.
Jeg har brukt ferdig krydret laks i form, men du kan gjerne bruke naturell laks -og lage krydderblanding selv:
- 1 rød chili
- 1 dl hakket, frisk dill
- 1 stk sitron, skallet
- 3 ss olivenolje
- 2 ts flytende honning
Jeg har stekeovn, som går på gass og den har bare undervarme. Det kan være en utfordring.
Jeg stekte søtpotetene nederst i ovnen i 15 minutter -og satte dem øverst i ovnen, når jeg satt inn fisken.
Grønnsaker og laks i samme form !
Mat blir ikke bedre og enklere enn dette!
Vel bekomme ღ
Du trenger til 3-4 porsjoner:
Mat blir ikke bedre og enklere enn dette!
Vel bekomme ღ
Du trenger til 3-4 porsjoner:
- 600 g grill laks med smak av Japan
- 400 g 'opphøgde søtpoteter'
- 1 stk squash
- 1-2 stk paprika
- 12 stk små tomater
- 3 ss rapsolje
- 1 ss soyasaus
- Pepper
- Salt
Sånn gjør du:
- Varm opp ovnen til 225°C, eller 200°C varmluft hvis du har det -og stek søtpotetene i 10-15 minutter.
- Skjær opp squash og paprika i passende biter og legg dem i en ildfast form sammen med tomater.
- Krydre med pepper og litt salt, det er mye salt i soyasausen.
- Hell over olje og soyasaus.
- Fjern skinnet på laksen og legg den på toppen.
- Sett ned varmen til 200°C (180°C varmluft) -og stek fisken sammen med søtpotetene i ytterligere 15 minutter.
- Spis & Nyt !!
Ingredienser ! |
Klar til steking ! |
Skifersteinsbrudd på Heggsetra ! |
Skifersteinsbrudd |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar