Ingenting er så godt som sprøstekt fjellørret !
Aller best er det når du har fisket den selv, men det skal jeg ikke skryte på meg.
Denne er fisket i Storsjøen i Rendalen.
Fisk fra Rendalen med fersk norsk nykål, stekt blomkålris med chili, sitron og dill -og godt smør med soyasaus, hot tabasco og sitron 💚
Da er man garantert en smakfull lavkarbo fiskemiddag !
Du kan selvfølgelig bytte ut blomkålris med kokte nypoteter hvis du ikke teller karbohydrater.
Men, blomkålrisen er veldig god -og kan fint spises av alle !
Du kan selvfølgelig bytte ut blomkålris med kokte nypoteter hvis du ikke teller karbohydrater.
Men, blomkålrisen er veldig god -og kan fint spises av alle !
Du trenger til 4 porsjoner:
1 porsjon inneholder ca, 500 kcal og 9 g karbo
1 porsjon inneholder ca, 500 kcal og 9 g karbo
- 4 stk fjellørret
- 1 stk nykål
- Smør
- Salt
- Pepper
- Soyasmør *
- Blomkålris *
- Rens fisken, klipp av gjellene og skjær av hodet.
- Vask fisken, tørk den med tørkepapir.
- Krydre den godt med salt og pepper.
- Smelt smør i en stekepanne og legg i fisken når pannen er god og varm.
- Stek den ca. 3 minutter på hver side, så skinnet blir sprøtt.
- Etterstek på svakere varme til fisken er gjennomstekt, når kjøttet slipper benet.
- 1 stor blomkål
- 3 ss smør
- 1 chili
- Dill
- 1 sitron
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Del blomkålen i biter og kjør den i en kjøkkenmaskin eller blender til den blir kornete og ligner på ris. Eller bruk ferdig 'blomkålris', enkelt og greit !
- Varm opp en stekepanne og tilsett smør.
- Legg i blomkålen.
- Tilsett finhakket chili, hakket dill og skvis over saften av en 1/2 sitron.
- Fres blomkålrisen til den blir varm, under omrøring.
- Smak til med salt og pepper.
- Ha litt vann og salt i en kjele og kok opp.
- Legg i kålen og kok til kålen er myk, men fremdeles har litt tyggemotstand.
Soyasmør
- 1-2 stk sjalottløk
- 150 g meierismør
- 1 dl soyasaus
- Tabasco, 10-20 dråper
- Sitron
- Skrell og finhakk sjalottløk.
- Ha smøret i en kjele og kok til smøret begynner å skumme og bli nøttebrunt, men ikke brent!
- Ha i sjalottløk, la det surre noen minutter.
- Tilsett soyasaus.
- Smak til med tabasco og sitronsaft.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar