Lammepølser med lavkarbo brunkål og sellerirot frites !


Nydelige lammepølser med persille fra 👉 Anni's Pølsemakeri.
Pølsene inneholder 4,3 gram karbo per 100 gram.
Hvis du ikke har lammepølser, kan selvsagt andre gode pølser også benyttes.

Brunkålen kommer fra Danmark, den serveres som tilbehør til flesk og pølser.
Dette er en lavkarbo utgave laget med sukrin gold.

Jeg kokte brunkålen i trykkoker, raskt og enkelt !
Fremgangsmåten gjelder ved bruk av Crock-Pot® Express Multi-Cooker.
Brunkål kan selvfølgelig kokes i vanlig kjele.

Sellerirot frites
Når man går på lavkarbo -og har veldig lyst på pommes frites, er frites av sellerirot et godt alternativ.
Sellerirot inneholder 2,8 gram karbohydrater per 100 gram.
Oppskrift finner du 👉 her.



Du trenger til 4 porsjoner:
  • 800 g lammepølser eller andre gode kjøttpølser
  • 2 nykål, bruker du vanlig hodekål er det nok med ett kålhode
  • 4 ss sukrin gold
  • 25 g smør
  • 2,5 dl kjøttkraft
  • 1 ss grovt salt
  • 1-2 ts pepper
  • Sennep, innholder ca. 23g karbo per 100g, kan droppes hvis du går på ketodiett
  • Ketchup, sukkerfri
  • Sellerirot frites *
Sånn gjør du:
  1. Skjær kål i strimler.
  2. Smelt sukrin gold til gyllen karamell i en tykkbunnet kjele eller i trykkokeren på funksjonen BROWN/SAUTE.
  3. Tilsett smør og la det smelte.
  4. Tilsett kålen og rør godt rundt.
  5. Tilsett kjøttkraft, jeg brukte vann og ett beger kjøttfond, salt og pepper.
  6. Sett på lokket på trykkokeren, lukk trykkventilen. Jeg stilte den inn på SOUP/suppe funksjonen -og klokken på 15 minutter. La trykkokeren slippe naturlig ut damp i 10 minutter. Slipp ut gjenværende damp.
  7. Legg pølsene på toppen av kålen. La den stå på KEEP WARM, med lokket på i 15 minutter til pølsene er gjennomvarme.
  8. Server pølser og brunkål med sellerirot frites, sukkerfri ketchup og sennep, hvis du ønsker det.
I vanlig kjele:
  1. Smelt sukker og tilsett smør.
  2. Legg i kålen og bland det godt sammen med karamellen.
  3. Hell i kjøttkraft og krydre med salt og pepper.
  4. La kålen småkoke på svak varme i 45 minutter. Tilsett mer kjøttkraft/vann hvis nødvendig.
  5. Etter 45 minutter legger du i pølsene og lar dem trekke under lokk i 15 minutter til pølsene er gjennomvarme.
Ingredienser !
Sellerirot !
Smelt sukrin gold !
Kok brunkål og lag sellerirot frites !
Varm pølsene i kålen !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF