GRILLET LAVKARBO FATHEAD PIZZA 🍕


For Ă„ kunne grille pizza trenger du en grill med lokk og pizzastein !
Pizzasteinen er laget i keramikk og absorberer fuktighet under steking.
Les om behandling av pizzastein nederst i innlegget.

Fathead pizzabunn 
- er en verdenskjent lavkarbo pizzabunn.

Den er laget av mandler, egg og ost. 
Jeg synes den bedre enn pizzabunn laget av blomkĂ„l, som mange bruker nĂ„r de lager pizza med lite karbohydrater. 

Oppskrift pĂ„ pizza med blomkĂ„lbunn finner du 👉 her !


Du kan toppe pizzaen med hva du vil, men ikke legg pÄ for mye fyll.
Jeg brukte lĂžvtynn skinke, fersk champinjong og masse ost i dag.


FremgangsmĂ„ten passer ogsĂ„ perfekt til pizza med serrano & pesto, som du finner oppskrift pĂ„ 👉  her !

Husk pĂ„ at pizzabunnen fĂ„r mer varme enn fyllet sĂ„ du kan risikere at lĂžk og rĂ„tt kjĂžtt ikke blir gjennomstekt nĂ„r bunnen er ferdig. 

Fathead pizzabunn mÄ forstekes, men hvis du bruker vanlig pizzabunn av mel er ikke det nÞdvendig.

Resultatet blir supergod pizza 🍕
Skikkelig snadder altsÄ, ble litt brent rundt kanten, men grillmat skal jo vÊre litt 'rÞff '.
SprÞ bunn, pÄ grensen til svidd, men ikke brent, etter min smak helt perfekt !



Fathead pizzabunn
Oppskriften er beregnet til langpanne.
  • 160 g mandler
  • 220 g revet mozzarella
  • 4 ss smĂžreost
  • 2 stk egg
  • 1 ts salt
  • 2 ts pizzakrydder
SĂ„nn gjĂžr du:
  1. Kvern mandler til mel.
  2. Smelt mozzarella og smÞreost i 1,5 minutt i en bolle pÄ full effekt i microovn.
  3. Ta ut av ovnen og rÞr godt sammen. Sett sÄ inn i microovnen igjen og kjÞr i 1 minutt til, til alt er smeltet. Har du ikke mikro sÄ kan du smelte osten i en kjele pÄ svak varme.
  4. RĂžr raskt inn mandelmel, egg og krydder i osteblandingen, mens den fremdeles er varm.
  5. Legg pizzadeigen pĂ„ ett bakepapir. Pass pĂ„ at papiret har samme stĂžrrelse som pizzasteinen. 
  6. Pensle ett annet bakepapir med et tynt lag olje, sĂ„ ikke bunnen fester seg til bakepapiret. Legg bakepapiret med den oljedekte flaten ned mot pizzadeigen. Kjevle forsiktig pĂ„ bakepapiret sĂ„ du fĂ„r en passe tynn pizzabunn. Muligens du mĂ„ skjĂŠre av den litt sĂ„ den ikke blir for tykk.
  7. Prikk hele deigen med en gaffel for Ă„ slippe at det dannes luftbobler i deigen under grillingen.
Pizzasaus
Oppskriften er til to stk pizza
  • 400 g hermetisk tomat
  • 4 ss tomatpurĂš
  • Salt
  • Pepper
  • 2 ts oregano
  • 2 ts tĂžrr basilikum.
SĂ„nn gjĂžr du:
  1. Kok opp tomater, tomatpure, basilikum og oregano.
  2. La den smÄkoke i ca. 15 minutter. Pass pÄ sÄ du ikke koker den helt tÞrr.
  3. Smak til med salt og pepper.
  4. Bruk gjerne en stavmikser for Ä fÄ fin konsistens.
Topping
  • Revet mozzarella & cheddar
  • Champinjong
  • Skinke
  • Ruccola
SĂ„nn gjĂžr du:
  1. Legg pizzasteinen pÄ en kald grill og varm opp grillen pÄ hÞy varme. La den varmes opp i ca. 40 minutter.
  2. Legg pizzabunnen med bakepapiret pÄ den glovarme pizzasteinen.
  3. Grill pizzabunnen under lokk i 3 minutter.
  4. Fjern bakepapiret. Ha alle ingrediensene klare, sÄ du fÄr satt lokket pÄ igjen sÄ fort som mulig.
  5. SmÞr ett godt lag med pizzasaus pÄ pizzabunnen. Pass pÄ sÄ du ikke brenner deg.
  6. Legg pÄ ost, champinjong og skinke.
  7. Grill pizzaen videre under lokk i 6-7 minutter.
  8. Dryss over ruccola ved servering.
  9. AvkjÞl pizzasteinen under lokk pÄ grillen, sÄ den ikke sprekker !!
Pizzasaus !
Pizzabunn !
Pizzabunn !
Tilpass bunnen til riktig stĂžrrelse !
KjĂžr sausen med en stavmikser !
Pizzafyll !
Varm opp pizzastein og grillen !
Grill bunnen under lokk i 3 minutter !
Fjern bakepapiret og legg pÄ pizzafyll !
Spis & Nyt !
Behandling av pizzastein 
  1. Sett pizzasteinen i en kald ovn eller grill -og varm den opp. Setter du den rett inn i en varm ovn vil den sprekke !
  2. SkjÊr ALDRI pizzaen direkte pÄ pizzasteinen.
  3. AvkjĂžl steinen inne i stekeovn/grillen fĂžr du rengjĂžr den.
  4. Bruk kun varmt vann og oppvaskbÞrste, ikke sÄpe.
  5. Ikke vask den i oppvaskmaskin !
  6. Steinen bĂžr tĂžrke helt fĂžr den brukes igjen.
  7. Steinen vil bli mÞrkere etter hvert som den brukes, men det gÄr ikke utover egenskapene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar