Kveite er dronningen av festfisker !
Kveite er en rovfisk som lever av å spise annen fisk og annet liv som lever på og langs havbunnen.
Den kan bli mer enn tre meter lang og vekten kan overstige 300 kg, men bare hunnkveitene blir normalt tyngre enn 50 kg. Mindre kveiter, opp til cirka 40 kg regnes som god matfisk.
Den er lekkert hvit, fast i fisken og smaker himmelsk.
Sånn gjør du:
Kveite er en rovfisk som lever av å spise annen fisk og annet liv som lever på og langs havbunnen.
Den kan bli mer enn tre meter lang og vekten kan overstige 300 kg, men bare hunnkveitene blir normalt tyngre enn 50 kg. Mindre kveiter, opp til cirka 40 kg regnes som god matfisk.
Den er lekkert hvit, fast i fisken og smaker himmelsk.
Posjere vil si å koke uten å koke, bare syde rett under kokepunktet.
Jeg posjerte 2,2 kg til 5 personer -og etter måltidet det ble kun 200 gram med 'rester' 😋
Får du igjen rester kan du lage en god pastarett, som du finner 👉 her.
Nydelig middag med fantastiske norske råvarer ♥♫
Posjert kveite med baconsurret asparges, mandelpoteter, gulrøtter og sandefjordsmør 🍋
Du trenger til 6 personer:
- 2,4 kg kveite i skiver
- 3 liter vann
- 1,5 ss 7% eddik
- 6 ss havsalt
- 1 ss hel pepper
- 2 stk sitroner, en til fisken og litt i sausen
- 140 g / 6 skiver bacon
- 18 stk lange grønne asparges
- Mandelpoteter
- Kokte gulrøtter
- Sandefjordsmør
- Skrell og kok mandelpoteter etter denne oppskriften her. Må settes på kok 1 time før middagen skal serveres.
- Del smøret til sausen i terninger og la det tempereres i romtemperatur.
- Forbered baconsurret asparges klar for steking.
- Kok gulrøtter i vann tilsatt salt, litt sukker og smør til de er møre.
- Kok opp vann, eddik, en sitron i skiver, salt og pepper. Legg i fiskestykkene når vannet koker. La fisken være med på oppkoket til det er like før vannet når kokepunktet igjen. Når vannet begynner å koke, dra kjelen til side og la fisken trekke, ikke koke i ca. 15 minutter.
- Sett asparges i ovnen når du har lagt fisken i vannet.
- Mens fisken posjeres lager du sandefjordsmør.
- Spis & Nyt !!
Baconsurret asparges:
- Skyll aspargesene og knekk enden på dem. Samle dem i bunter med 3 asparges i hver bunt og surr en skive bacon rundt hver bunt.
- Legg buntene i en ildfast form, med litt olje i bunnen og stek dem på 225 grader i ca.15 minutter.
- 3 dl kremfløte
- 200 g ekte smør
- 2 ss sitronsaft
- Salt
- Pepper
- 2 ss hakket persille
Sånn gjør du:
- Kutt smøret i terninger og temperer det.
- Ha fløten i en kjele. Kok opp og la fløten koke uten lokk i 5 minutter.
- Ta kjelen av kokeplaten og pisk i en og en bit med smør til sausen blir tykk og fin.
- Smak til med sitronsaft salt og pepper.
- Sausen må ikke koke, da vil den skille seg.
- Ved servering rører du inn finhakket persille.
Baconsurret asparges |
Kok mandelpoteter i 7 minutter |
Posjer fisken og lag sandefjordsmør |
Klar til servering ! |
På fisketur - fersk fisk fra Innlandets beste fiskebutikk 🐟 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar