Toad in the hole / Pølser i yorkshirepudding / Pølsepai !
Ukemeny - Gjenoppskrifter !
Denne uken går vi for en del gjenoppskrifter og billig middag.
Matprisene har steget og for å ikke sprenge matbudsjettet prøver jeg å planlegge middagsretter hvor jeg kan bruke samme ingrediensene i to forskjellige middager.
Legger også inn middager, som ikke koster så mye, men allikevel smaker godt.
Det står ikke kongekrabbe eller chateaubriand på menyen denne uken !
Det blir dessverre dårlig med fisk og skalldyr denne uken, kun en middag med stekt torsk.👉 Quinoasalat med reker & kikerter
Håper du finner noe, som frister 😋
Link til oppskriften finner du i navnet på retten !
Velsmakende sukker- og glutenfri eplekake. Smartkarbo !
Ukemeny - August !
Nå er vel alle ferdig med sommerferien og de fleste klare for nye utfordringer på skole, jobb eller kanskje du nyter pensjonstilværelsen. Noen er også uføre og syke, håper dere får en fin uke - og masse god mat.
Min far på 90' år har testet 'Middag til hjemmeboende' fra Hamar Kommune, men det tok ikke mange ukene før han avbestilte den.
" Spise surkål eller ihjelkokte grønnsaker når butikkene bugner av gode norske, friske grønnsaker, nei takk " 🌿
Heldigvis er han oppegående og klar, men det er selvfølgelig ett fin tiltak når man selv ikke har mulighet til å gjøre innkjøp og lage mat selv.
Her kommer mitt forslag til en variert og god ukemeny.Link til oppskrift finner du i navnet på retten.
Lag en fin uke 🍅🍆🌽
PINNEKJØTT - ASIAN STYLE !
Kalkunstek med nykål, ovnsbakte reddiker og appelsinsaus !
- Kalkunrullestek / kalkunfilet
- Smør
- Olje
- Kyllingkraft/Kyllingbuljong
- Salt
- Pepper
- Kokte nypoteter
- Dampet nykål *
- Ovnsbakte reddiker *
- Appelsinsaus med chili *
- La gjerne kalkunfileten ligge i romtemperatur i 30 minutter, før du steker den.
- Gni kalkunfileten godt inn med salt og pepper og stekt den raskt på alle sider, i varm stekepanne med smør.
- Legg kalkunrullen i ildfast form og stikk inn et steketermometer.
- Kok ut stekepannen med 4 dl vann og en knust terning kyllingbuljong. Hell kraften over kalkunen.
- Stek kalkunfileten på 180°C varmluft til steketermometeret viser 70°C. Dette tar ca. 1,5 time.
- Pakk kalkunrullsteken inn i aluminiusfolie og la den hvile i 30 minutter eller lenger, før du tar av strømpen og delen den i skiver.
- 1 stk rød chili
- 1 stk appelsin
- 1 stk sitron
- 2 ss sukker eller sukrin gold
- 2-3 dl kalkunkraft
- 1 ss maizena + litt vann
- 1 ss soyasaus
- Salt
- Pepper
- Riv skallet på appelsinene og press ut saften.
- Press saften ut av sitronen.
- Finhakk chili.
- Smelt sukker i en kjele til det begynner å bli gyllent. Jeg bruker Sukrin gold, som har en fyldig og god smak.
- Tilsett sitronsaft, skall og saft av appelsin, chili og kalkunkraft. Bruk også kraften, som danner seg i alu.folien etter kjøttet har hvilt.
- La det koke noen minutter.
- Rør ut litt maizena med vann og tilsett det i sausen. Kok til det tykner.
- Smak til med soyasaus, salt og pepper.
- Ha litt vann og salt i en kjele og kok opp.
- Legg i kål, skjært i strimler, med en smørklatt på toppen.
- Damp under lokk, 2-3 minutter.
- Del reddiker i to og legg dem i en ildfast form.
- Hell over litt olje og krydre med salt og pepper.
- Stekes ved 180 grader i 20 minutter.
Hvis du bruker naturell kalkunfilet kan du følge denne oppskriften :
- La gjerne kalkunfileten ligge i romtemperatur i 30 minutter, før du steker den.
- Gni kalkunfileten godt inn med salt og pepper og stekt den raskt på alle sider, i varm stekepanne med smør.
- Legg kalkunbrystet i ildfast form og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av fileten.
- Stek kalkunfileten på 125°C til steketermometeret viser 70°C. Dette tar ca. 2 timer.
- Sil kraften, den skal brukes i sausen.
- La den hvile i 20 minutter før du skjærer den i skiver.
- Stekes i stekeposen, som den ligger i på 220°C i 45 minutter.
- La den hvile innpakket i folie i 20 minutter.
- Skjær den opp i skiver.
Kalkunstek |
Kalkunstek |
Ovnsbakte reddiker |
Appelsinsaus |
Kalkunstek med nykål, ovnsbakte reddiker og appelsinsaus ! |
Baconsurret svinefilet med koriandersalsa !
Herlig mør svinefilet, med sprø asparges og sprek koriandersalsa 🌿
Svinefilet kan du brune i stekepanne og ettersteke i stekeovn eller legge rett på grillen.