Carne Asada er marinert biff, som grilles på høy varme, så det nesten blir litt brent før det deles opp i tynne skiver.
Carne Asada benyttes blant annet til taco, burritos og nachos 🌿
Knallgod, spicy marinering, som passer perfekt til storfekjøtt.
Appelsin & limesaft, soyasaus, hvitløk, jalapeno, spisskummen, koriander og olje er typiske meksikanske smaker og en perfekt kombo for marinering av biff !
I tillegg til fantastisk smak blir kjøttet utrolig mørt !
Her kunne jeg gjerne tenkt meg → Butcher steak eller - → Flat Iron steak,
men ytrefilet får duge i dag !
Carne Asada blir oftest laget av store kjøttstykker, men jeg brukte ytrefilet, skåret i biffer på ca. 200 gram i denne oppskriften.
Jeg serverer Carne Asada, som taco med salat, mais, agurk, reddiker, lettrømme, hjemmelaget tomatsalsa og god hjemmelaget Guacamole, som du finner oppskrift på → her 🌿
Det finnes ikke noen bedre måte å tilberede taco på, spør du meg !Carne Asada
- 500 g ytrefilet eller annet mørt storfekjøtt
- En stor bunt hakket frisk koriander
- 1/2 dl olje
- 1/2 dl soyasaus
- Saften av 1 appelsin
- Saften av 1 lime
- 1 ss revet eller presset hvitløk
- 1 ss finhakket jalapeno
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ss brunt sukker eller Sukrin gold
Sånn gjør du:
- Bland sammen alle ingrediensene til marinaden.
- Legg biffkjøttet i en pose og hell over marinaden. Hvis du bruker ett 'helt stykke' så marinerer du kjøttet i kjøleskapet i 3-4 timer, den siste timen i romtemperatur. Bruker du biffer a ca. 200g marinerer du kjøttet i 1-2 timer i romtemperatur.
- Sil av marinaden og tørk kjøttet med tørkerull.
- Grill kjøttet på sterk varme. Det skal nesten være litt brent. Bruk gjerne steketermometer, hvis du griller ett stort stykke.
- La kjøttet hvile litt før du deler det opp i tynne skiver.
Tilbehør
- Tortillalefser / Tacoskjell / Taco Tubs
- Salat
- Mais
- Agurk
- Reddiker
- Lettrømme
- 👉 Tomatsalsa
- 👉 Guacamole
Carne Asadas |
Guacamole |
Tomatsalsa |
Marinert biff klar for grillen ! |
Grill kjøttet på en glovarm grill til medium stekt ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar