Edels' Sukkerfri MARENGSBUNN med Finesse !

Marengsbunn bruker jeg ofte, som kakebunn til iskaker og den populære kaken → Pavlova 🍓

Jeg bruker Finesse bakesukker i stedet for vanlig sukker.
Finesse inneholder 80 % færre kalorier enn tilsvarende mengde sukker, og har en GI på 1.

Det er meget mulig at marengsbunnen ikke hadde behøvd så lang steke/tørketid og blitt sprøere i konsistensen ved bruk av annen søtning, men jeg synes ikke det er noe godt med den kalde metallsmaken !

Finesse har ingen bismak eller kjølende effekt 


Vaniljesukker er erstattet med vaniljepulver 
Dyp og fyldig smak og er drøy i bruk.
En halv teskje vaniljepulver erstatter en hel vaniljestang ! 

Vaniljen kommer fra ekte vanilje fra vaniljeorkidéer som er hånd-pollinert, høstet, gjæret, forvellet og tørket i flere måneder for å oppnå den dype, fyldige og søte smaken. 

Når man lager marengsbunn med Finesse bakesukker MÅ den bakes dagen før servering. Den trenger utrolig lang steke -og tørketid for å bli vellykket !
Tro meg, dette er 'tagning 3' 😅

Marengsen er lysebrun i fargen og smaker lys karamell 🌿.

Jeg brukte kakebunnen til en sukkerfri 
→   Iskake med jordbær 🍓


Du trenger:
  • 4 stk eggehviter
  • 100 g Finesse bakesukker
  • 1/4 ts vaniljepulver
  • 1/2 ts eplecidereddik
Sånn gjør du:
  1. Varm opp stekeovnen til 180ºC.
  2. Skill eggene, du skal kun bruke eggehvitene. 
  3. Visp eggehvitene til de stivner og bakebollen kan snus opp ned.
  4. Visp inn litt og litt av bakesukkeret, tilsatt vaniljepulver. Tilsett eddik og visp videre til det blir en tykk og seig krem.
  5. Legg bakepapir på ett stekebrett og legg en springform på 23Ø på stekebrettet.
  6. Fordel marengsen utover i ett jevnt lag i formen, ta bort formen.
  7. Sett inn marengsen, senk temperaturen til 125ºC med en gang og stek marengsen i 2 timer.
  8. Senk varmen til 90ºC. Ta bort stekeplaten og stek marengsen videre på en rist, med bakepapiret under i ytterligere 2 timer.
  9. Skru av stekeovnen og sett døren på gløtt. La bunnen tørke videre i stekeovnen. Du kan lukke døren på stekeovnen når ovnen og kakebunnen har blitt kalde. La kakebunnen ligge i stekeovnen til tørk i mange timer. Jeg lot den ligge natten over. Den blir til slutt sprø på utsiden og herlig seig på innsiden.


Du får igjen 4 stk eggeplommer de kan du bruke til lage en klunk 👉 Eggelikør  🐣



Finesse bakesukker





Undersiden av marengsbunnen

Finesse bakesukker inneholder

Søtstoffer (isomalt,erytritol,sukralose), fiber (polydextrose) 

Isomalt er en sukkeralkohol, sammensatt av glukose og mannitol. Det er en naturlig sukker erstatning.

Erytritol finnes naturlig i mange frukt, for eksempel druer, fersken, pærer og vannmelon. Erytriols største fordel er det faktum at det skilles fullstendig ut av kroppen.

Sukralose fremstilles av sukker gjennom en prosess der tre hydrogen-oksygengrupper erstattes med tre kloratomer. Resultatet er at kroppen ikke kjenner det igjen som et karbohydrat, og det gir derfor ingen kalorier. Det har en ren søtsmak og tåler oppvarming i motsetning til de fleste andre kunstige søtstoffer i dag. 

Polydekstrose er en form for løselig fiber, les mer 👉 her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar