28 mars 2024

Edels' Sukkerfri - ISKAKE med JORDBÆR på marengsbunn ღ


Knallgod iskake med jordbær og knasende marengsbunn 🍓 

Denne passer perfekt til 17 Mai, til sommerfesten, på kakebordet både til bursdag, konfirmasjon, bryllup og kan fint nytes på alle årets dager 🍓
Det er kjekt å ha en god diabetesvennlig kake å tilby gjestene💧.

Jeg bruker Finesse bakesukker i stedet for vanlig sukker
Finesse inneholder 80 % færre kalorier enn tilsvarende mengde sukker, og har en GI på 1.
Det er meget mulig at marengsbunnen hadde blitt bedre i konsistens ved bruk av annen søtning, men jeg synes ikke det er noe godt med den kalde metallsmaken.
Finesse har ingen bismak eller kjølende effekt. 

Vaniljesukker er byttet ut med vaniljepulver 
Dyp og fyldig smak og er drøy i bruk.
En halv teskje vaniljepulver erstatter en hel vaniljestang ! 
Vaniljen kommer fra ekte vanilje fra vaniljeorkidéer som er hånd-pollinert, høstet, gjæret, forvellet og tørket i flere måneder for å oppnå den dype, fyldige og søte smaken. 

Denne kaken kan du lage dager eller uker før den skal serveres.
Oppbevar den i fryseren og ta den ut 30 minutter før den skal nytes
.

Jordbær-iskake med marengsbunn
Kaken inneholder per person: 192 kcal, 4,4g karbo, 14,5g fett, 4,9g protein


Du trenger til 12 store porsjoner:
  • 👉   Sukkerfri marengsbunn
  • 3 dl kremfløte
  • 1/2 ts vaniljepulver
  • 4 stk eggeplommer
  • 100 g Finesse bakesukker 
  • 200 g Philadelfia naturell kremost 
  • 4 stk eggehvite
  • 300 g Eldorado jordbærsyltetøy uten tilsatt sukker 
  • Jordbær til pynt
Sånn gjør du:
  1. Lag 👉  marengsbunn  senest dagen før du skal tilberede selve iskaken. 
  2. Skill eggene, eggeplommer og eggehviter i hver sin bakebolle.
  3. Stivpisk eggehvitene.
  4. Pisk sammen eggeplommer, bakesukker og kremost.
  5. Pisk fløte og vaniljepulver til krem i en tredje bakebolle.
  6. Hell forsiktig eggeplommer/kremost over i bakebollen med krem og bland det godt sammen.
  7. Vend forsiktig inn eggehviten med hjelp av en slikkepott.
  8. Legg kanten på en springform rundt marengsbunnen.
  9. Hell iskremen over margengsbunnen.
  10. Kjør syltetøyet med en stavmikser. 
  11. Hell syltetøyet rundt omkring på kaken. Ta en kniv eller slikkepott og rør litt forsiktig rundt. Syltetøyet skal ikke blande seg med massen, bare bli marmorert inn i kaken.
  12. Kaken må fryses i minst 5 timer før servering. Pakk den godt inn hvis du skal fryse den over lengre tid. Ta kaken ut av fryseren 30 minutter før servering.
  13. Skjær rundt kantene på springformen med en skarp kniv og løft forsiktig av springformen.
  14. Pynt kaken med jordbær (de kommer i tillegg på kalori beregningen) 🍓




Steg for steg 👇














Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF