Fajitas Kyllingform med grønnsaker & bacongull

En lavkarbo utgave av  👉  Fajitas kyllingform 🌿

Smaksrik og knallgod ovnsrett med smak av fajitas krydder.
Ikke bruk ferdig Fajitas krydder, som står i 'taco-hyllen', hvis du teller karbo.

Herlig mør kylling, tomater, paprika, løk og baconcrisp med knallgode smaker, toppet med smeltet mozzarella 🍅 
10,5 gram karbo per porsjon ved bruk av hjemmelaget krydder !

Jeg spiste retten med lettkokt brokkolini og tomatsalsa 🌿
Dem, som ikke teller karbo fikk godt krydret pommes strips, stekt i AirFryer, som tilbehør.

Retten blir litt bløt i bunn. 
Du kan eventuelt tilsette mer knust baconcrisp.
Jeg synes det er helt greit med litt 'saus', som ekstra + til retten !


Du trenger til 4 solide porsjoner: 
Inneholder totalt 2127 kcal, 42,2g karbo / 532kcal, 10,5 g karbo per porsjon
  • 650 g kyllingfilet
  • 1 dl fløte
  • 2 dl vann
  • 1 stk kyllingbuljongterning
  • 3 stk tomater, i terninger
  • 2 stk paprika, i tynne strimler
  • 1 gul løk, grovhakket
  • 200 g revet mozzarella
  • 50 g knust bacongull 
  • 3 ss hjemmelaget Fajita krydder
  • Olje til pensling
  • Pepper
  • Frisk koriander
  • ( 👉 Tomatsalsa )
  • ( Brokkolini ) 
Sånn gjør du:
  1. Bland sammen Fajitaskrydder.
  2. Del kyllingfilet i strimler, tomater i terninger (fjern kjernehuset) paprika i terninger og hakk løk.
  3. Legg bacongull i en pose og knus det med en kjevle.  Knus buljongterningen, i posen sammen med bacongull helt til slutt.
  4. Legg kylling, tomater, paprika, løk, knust kyllingbuljong, 100 g revet mozzarella, bacongull og fajita-krydder i en bolle og bland det godt sammen.
  5. Pensle en vid ildfast form med olje og hell blandingen i formen.
  6. Bland sammen fløte og vann og hell det over i formen.
  7. Kvern over godt med pepper.
  8. Stek ovnsretten i 20 minutter på 180 grader.
  9. Ta den ut og dryss over de resterende 100g revet mozzarella.
  10. Stek retten videre i ytterligere 15-20 minutter, til osten er gyllen. 
  11. Dryss over hakket, frisk koriander. 
  12. Server gjerne retten med tomatsalsa og brokkolini, det kommer i tillegg på kalori/karbo beregningen. 
Fajitaskrydder
  • 3 ss chilipulver
  • 3 ts salt
  • 3 ts paprikapulver
  • 2 ts sukrin gold
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 1 ts kajennepepper
  • 1 ts spisskummin
Ref. Lifesum 



Tips til dessert : 

🍓  Jordbærfromasj
Inneholder 136kcal, 1,1 g karbo per porsjon
  • 1 pk sukkerfri jordbærgele
  • 4 dl vann
  • 2 dl kremfløte ( Ikke 3, som det står på gelepakken til Eldorado) 
Sånn gjør du:
  1. Kok opp vann og rør godt inn gelepulver.
  2. Avkjøles gelen godt, sett den gjerne en stund i kjøleskapet.
  3. Visp kremfløte til krem.
  4. Bland sammen avkjølt gele og krem.
  5. Legg det over i 5 stk porsjonsglass og la dem stivne i kjøleskapet ett par timer.

Steg for steg 👇

Fajitaskrydder 








😋😋

Jordbærfromasj 🍓

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF