En lavkarbo utgave av 👉 Fajitas kyllingform 🌿
Smaksrik og knallgod ovnsrett med smak av fajitas krydder.
Ikke bruk ferdig Fajitas krydder, som står i 'taco-hyllen', hvis du teller karbo.
10,5 gram karbo per porsjon ved bruk av hjemmelaget krydder !
Dem, som ikke teller karbo fikk godt krydret pommes strips, stekt i AirFryer, som tilbehør.
Retten blir litt bløt i bunn.
Du kan eventuelt tilsette mer knust baconcrisp.
Jeg synes det er helt greit med litt 'saus', som ekstra + til retten !
Du trenger til 4 solide porsjoner:
Inneholder totalt 2127 kcal, 42,2g karbo / 532kcal, 10,5 g karbo per porsjon
- 650 g kyllingfilet
- 1 dl fløte
- 2 dl vann
- 1 stk kyllingbuljongterning
- 3 stk tomater, i terninger
- 2 stk paprika, i tynne strimler
- 1 gul løk, grovhakket
- 200 g revet mozzarella
- 50 g knust bacongull
- 3 ss hjemmelaget Fajita krydder
- Olje til pensling
- Pepper
- Frisk koriander
- ( 👉 Tomatsalsa )
- ( Brokkolini )
Sånn gjør du:
- Bland sammen Fajitaskrydder.
- Del kyllingfilet i strimler, tomater i terninger (fjern kjernehuset) paprika i terninger og hakk løk.
- Legg bacongull i en pose og knus det med en kjevle. Knus buljongterningen, i posen sammen med bacongull helt til slutt.
- Legg kylling, tomater, paprika, løk, knust kyllingbuljong, 100 g revet mozzarella, bacongull og fajita-krydder i en bolle og bland det godt sammen.
- Pensle en vid ildfast form med olje og hell blandingen i formen.
- Bland sammen fløte og vann og hell det over i formen.
- Kvern over godt med pepper.
- Stek ovnsretten i 20 minutter på 180 grader.
- Ta den ut og dryss over de resterende 100g revet mozzarella.
- Stek retten videre i ytterligere 15-20 minutter, til osten er gyllen.
- Dryss over hakket, frisk koriander.
- Server gjerne retten med tomatsalsa og brokkolini, det kommer i tillegg på kalori/karbo beregningen.
- 3 ss chilipulver
- 3 ts salt
- 3 ts paprikapulver
- 2 ts sukrin gold
- 2 ts hvitløkspulver
- 1 ts kajennepepper
- 1 ts spisskummin
Ref. Lifesum |
Tips til dessert :
🍓 Jordbærfromasj
Inneholder 136kcal, 1,1 g karbo per porsjon
Inneholder 136kcal, 1,1 g karbo per porsjon
- 1 pk sukkerfri jordbærgele
- 4 dl vann
- 2 dl kremfløte ( Ikke 3, som det står på gelepakken til Eldorado)
- Kok opp vann og rør godt inn gelepulver.
- Avkjøles gelen godt, sett den gjerne en stund i kjøleskapet.
- Visp kremfløte til krem.
- Bland sammen avkjølt gele og krem.
- Legg det over i 5 stk porsjonsglass og la dem stivne i kjøleskapet ett par timer.
Steg for steg 👇
Fajitaskrydder |
Jordbærfromasj 🍓 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar