Vossakorv med ovnsbakte rotgrønnsaker


Jeg hadde igjen vossakorv i fryseren etter julens pinnekjøtt-middag 🐑

Storfe og fårekjøt av beste kvalitet, kverna og elta på tradisjonelt vis. 
Naturleg modna og røykt med ei spesialkomponert flisblanding med resept frå 1800-talet.
Det gir ein flott gyldenbrun farge og den karakteristiske smaken, som høyrer ekte Vossakorv til. 
Oppskrifta er hemmeleg, men smaken er for alle.

Tradisjonell søndagsmiddag 🌿
Alt stekt i en form - One'Pot -  enkelt og veldig godt 


Til 4 porsjoner trenger du:
  • 2-3 stk vossakorv
  • 300 g poteter
  • 200 g søtpotet
  • 4 mellomstore gulrøtter
  • 1 stk purre
  • 80 g persillerot
  • 200 g kålrot
  • 4 dl kjøttkraft
  • Salt
  • Pepper
  • Oregano, tørket
  • Basilikum, tørket
  • Bladpersille
  • (Flatbrød og tyttebærsyltetøy)
Sånn gjør du:
  1. Legg grønnsaker og poteter i passende biter i en ildfast form eller ovnspanne.
  2. Hell over ut blandet kjøttkraft. Jeg brukte vann og ett beger kjøttfond.
  3. Krydre med salt, pepper, orgeano og basilikum.o
  4. Stekes på 220°C i 30 minutter.
  5. Lag noen snitt i pølsene.
  6. Ta formen ut av stekeovn og legg pølsene på toppen av grønnsakene.
  7. Stek ovnsretten videre i 15-20 minutter.
  8. Dryss over hakket bladpersille før servering
  9. Spis & Nyt ღ Gjerne med flatbrød og tyttebærsyltetøy






Vossakorv med ovnsbakte rotgrønnsaker

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF