30 mars 2024

LAVKARBO PEPPERONIPIZZA !

Denne pizzabunnen er utrolig digg 🍕

Den smaker ikke blomkål 👉  Blomkålpizza 

- og er ikke stappfull av fett, som denne  👉  Fathead pizza !

Det er det nærmeste jeg kommer vanlig pizzabunn med hvetemel, men den er litt 80'talls - myk pizzabunn 🌿 

Denne utgaven er med pepperoni 🍕 

Du kan selvsagt bruke den toppingen du ønsker.
Kanskje du vil ha en vegetarutgave eller en med spekeskinke & pesto 🌿

SMASHING' GOD ! Til å være lavkarbo pizza vel å merke !

Pizzaen er til 6 porsjoner og inneholder per porsjon : 
💪 427 kcal / 7g karbo / 30g fett / 21,5g proteiner 


Pizzabunn
  • 50 g smør
  • 2 dl matfløte
  • 150 kesam mager
  • 3 egg
  • 120 g havrefiber
  • 2 ss fiberhusk
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 ts seltin
🍅  Pizzafyll 
  • 200 g hermetiske tomater med basilikum og oregano, kjørt med stavmikser   
  • 200 revet Synnøve lettost
  • 125 g fersk mozzaarella
  • 75 g Gilde pepperoni -eller mer 
  • (Friske urter)
Sånn gjør du:
  1. Smelt smøret og bland det sammen med kesam, egg og fløte. Bruk en blender eller håndmikser
  2. Bland sammen havrefiber. fiberhusk, bakepulver, gjær, bakesukker og salt.
  3. Bland de tørre ingrediensene sammen med 'eggblandingen' og visp det godt. 
  4. Kna deigen sammen. 
  5. Dekk bakebollen med ett rent kjøkkenhåndkle og la deigen hvile en time.
  6. Forvarm stekeovnen til 175°C.
  7. Legg deigen på et ark bakepapir. Pensle ett annet bakepapir med et tynt lag olivenolje på.
  8. Legg bakepapiret med den oljedekte flaten ned mot deigen.
  9. Kjevle forsiktig på bakepapiret. Dra forsiktig av det øverste bakepapiret og legg pizzabunnen med bakepapiret under, på en stekeplate.
  10. Legg på tomatsaus, revet ost, fersk mozzerella i skiver og pepperoni.
Stekes midt i ovnen på 175°C i 25-30 minutter.
Server gjerne pizzaen med tomatsaus eller ketchup 🍅

Steg for steg 👇












Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF