Bacongull fra Maarud inneholder 3,1g karbo per 100g.
Planen var Sprøstekt Baconsvor, som inneholder 0 gram karbo !
Men, den var altså så hard så jeg klarte ikke å knuse den godt nok med kjevle eller morter.
Jeg skal ha far på 93 år på middag, så jeg tok ingen sjanser på tennene hans 😅
Kyllingen blir saftig inni og sprø utenpå 🌿
Steketiden vil variere etter tykkelsen på kyllingfileten, så bruk gjerne steketermometer.
🌿Brokkoli
Brokkolien har et høyt innhold av vitamin C, vitamin K, kostfiber og B-vitaminet folat. Den er også en fin kilde til kalium. Inneholder 2g karbo per 100g.
🌿 Blomkål
Blomkålen er rik på vitamin C og kostfiber. Den er også en flott kilde til folat og kalium.
Inneholder 2,3g karbo per 100g.
Sprø og saftig kylling servert med blomkål & brokkolistappe og soyasamør med granateple 🍎
Sprø og saftig kylling servert med blomkål & brokkolistappe og soyasamør med granateple 🍎
Jeg toppet herligheten med nyrevet Hadelands-trøffel 🌰.
Vel bekomme ღ
I glasset : BOBLE med sitron 🍋 -eller Farris 💦
Du trenger til 4 porsjoner:
- 4 stk kyllingfilet
- 40 g bacongull
- 100 revet gulost & cheddar
- 1 stk blomkål
- 1 stk brokkoli
- Salt
- Pepper
- Smør
- Soyasmør med granateple *
- Pepperknoll / Hadelandstrøffel * Hvis du er så heldig, så du har en av dem i huset 😋
Sånn gjør du:
- Finskjær kyllingfilet og krydre dem godt med salt og pepper.
- Brun kyllingfilet raskt i en varm stekepanne med smør på begge sider.
- Legg kyllingen i en ildfast form.
- Legg baconsvor i en brødpose og grovknus dem.
- Bland sammen knust baconsvor og revet ost.
- Fordel paneringen over kyllingfiletene og klem paneringen godt ned med hendene.
- Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av en av kyllingfiletene og sett formen midt i ovnen på 180ºC varmluft i 15 minutter, eller til kjernetemperaturen er 67ºC.
Soyasmør
- 200 g ekte smør
- 2 stk sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk chili
- 2 ts revet frisk ingefær
- 8 ss soyasaus
- Granateple
- Bladpersille
Sånn gjør du:
- Brun smøret "nøttebrunt" under stadig omrøring, men pass godt på så det ikke blir brent.
- Avkjøl smøret litt før du tilsetter sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær. La det småputre noen minutter.
- Ta smøret av kokeplaten og tilsett soyasaus.
- Tilsett granateple og hakket persille rett før servering.
Blomkål & Brokkolistappe
- Del blomkål og brokkoli i buketter og kok bukettene i lettsaltet vann til de er møre, ca. 10 minutter.
- Sil av vannet og tilsett smør. Jeg brukte 40 gram smør.
- Mos grønnsakene med en stavmikser eller potetstapper.
- Smak til med salt og pepper.
er en syrnet ferskost som er rullet i malt pepper og så tørket i 3-4 uker.
Smaken har en frisk syrlighet og 'en anelse' peppertouch.
Produsert av ⇾ Thorbjornrud Ysteri 🌿
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar