Crispy kylling med 'ost & bacon' 🌿 Servert med blomkål & brokkolistappe og soyasmør med granateple !


I denne oppskriften bruker jeg 'Bacongull' til panering 
Bacongull fra Maarud inneholder 3,1g karbo per 100g.

Planen var Sprøstekt Baconsvor, som inneholder 0 gram karbo ! 
Men, den var altså så hard så jeg klarte ikke å knuse den godt nok med kjevle eller morter.
Jeg skal ha far på 93 år på middag, så jeg tok ingen sjanser på tennene hans 😅

Kyllingen blir saftig inni og sprø utenpå 🌿
Steketiden vil variere etter tykkelsen på kyllingfileten, så bruk gjerne steketermometer.

🌿Brokkoli
Brokkolien har et høyt innhold av vitamin C, vitamin K, kostfiber og B-vitaminet folat. Den er også en fin kilde til kalium. Inneholder 2g karbo per 100g.

🌿 Blomkål
Blomkålen er rik på vitamin C og kostfiber. Den er også en flott kilde til folat og kalium.
Inneholder 2,3g karbo per 100g.

Sprø og saftig kylling servert med blomkål & brokkolistappe og soyasamør med granateple 🍎
Jeg toppet herligheten med nyrevet Hadelands-trøffel 🌰.

Vel bekomme
I glasset : BOBLE med sitron 🍋 -eller Farris 💦


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4 stk kyllingfilet
  • 40 g bacongull 
  • 100 revet gulost & cheddar
  • 1 stk blomkål
  • 1 stk brokkoli
  • Salt
  • Pepper
  • Smør
  • Soyasmør med granateple *
  • Pepperknoll / Hadelandstrøffel * Hvis du er så heldig, så du har en av dem i huset 😋
Sånn gjør du:
  1. Finskjær kyllingfilet og krydre dem godt med salt og pepper.
  2. Brun kyllingfilet raskt i en varm stekepanne med smør på begge sider.
  3. Legg kyllingen i en ildfast form.
  4. Legg baconsvor i en brødpose og grovknus dem.
  5. Bland sammen knust baconsvor og revet ost.
  6. Fordel paneringen over kyllingfiletene og klem paneringen godt ned med hendene.
  7. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av en av kyllingfiletene og sett formen midt i ovnen på 180ºC varmluft i 15 minutter, eller til kjernetemperaturen er 67ºC.
Soyasmør
  • 200 g ekte smør
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk chili
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 8 ss soyasaus
  • Granateple
  • Bladpersille
Sånn gjør du:
  1. Brun smøret "nøttebrunt" under stadig omrøring, men pass godt på så det ikke blir brent. 
  2. Avkjøl smøret litt før du tilsetter sjalottløk, hvitløk, chili og ingefær. La det småputre noen minutter.
  3. Ta smøret av kokeplaten og tilsett soyasaus.
  4. Tilsett granateple og hakket persille rett før servering.
Blomkål & Brokkolistappe
  1. Del blomkål og brokkoli i buketter og kok bukettene i lettsaltet vann til de er møre, ca. 10 minutter.
  2. Sil av vannet og tilsett smør. Jeg brukte 40 gram smør.
  3. Mos grønnsakene med en stavmikser eller potetstapper. 
  4. Smak til med salt og pepper.

Pepperknoll - en eksklusiv smaksbombe -

er en syrnet ferskost som er rullet i malt pepper og så tørket i 3-4 uker.
Smaken har en frisk syrlighet og 'en anelse' peppertouch.

Produsert av ⇾ Thorbjornrud Ysteri 🌿 

Steg for steg 👇



















1 stk panert kyllingfilet med 
300gram blomkål & brokkolistappe + 4-5 ss soyasmør 👇 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF