Kantareller kalles for 'Skogens gull' og det er ikke uten grunn.
Det er den beste matsoppen vi har i Norge etter min smak.
Kjempegod smørstekt og krydret med salt og pepper til stekt kjøtt og hvit fisk.
Kantareller kan du lese mer om ➡ her .
Bruk bestandig rent bestikk når du tar kantarellene ut av glasset, så det ikke kommer bakterier i laken, det forringer holdbarheten.
Hva med nybakt brød med smør, god leverpostei og syltet kantarell i matpakken.
Syltet kantarell passer perfekt til viltkjøtt, oksestek, kylling, på hamburger og fiskekaker.
Har du ikke tilgang til kantareller så kan annen type sopp også syltes.
Du trenger:
- 500 g ferske kantareller, gjerne små og hele
- 1,5 dl eplecidereddik *
- 2 dl sukker
- 4 dl vann
- 1 ts salt
- 1 stk stjerneanis
- 1 stk laurbærblad
- 1 ts hel sort pepper
- 1 ts hel rosepepper
- 6 stk einebær
* Kan erstattes med klar 7% eddik eller hvitvinseddik.
Tror det hadde vært veldig godt med en bit frisk ingefær i glasset, men det hadde jeg dessverre ikke.
Sånn gjør du:
- Sterilisere glass og lokk i stekeovn på 100°C i 10-15 minutter. Skru av stekeovn, men la glasset stå i ovnen til kantarellene er klare.
- Børst og rens kantarellene, del de som er store.
- Kok opp eddik, sukker, salt og vann. La det koke til sukkeret er oppløst.
- Tilsett kantareller. Kok opp og kok ett minutt.
- Legg kantareller og krydder over i ett rent varmt glass og sil over laken.
- Sett på lokket og la det avkjøles før du setter glasset i kjøleskapet.
- Den er klar til servering etter 24 timer, men kan stå i kjøleskapet ett år.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar