Passer til en travel hverdag eller søndagsmiddag etter en lang dag ute i frisk luft.
STEKEOVN 🌿
Forbered gjerne retten dagen før servering -og sett den på kok, i en slowcooker når du står opp.
Retten blir best i slowcooker, men kan stekes i en ovnspanne i stekeovn i alt fra 2-7 timer.
Uten poteter i 'potten' kan svinekjøttet tilberedes på trykkoker funksjon i 20 minutter.
Jeg bruker svinestek av bog, som jeg fjerner svoren på og deler i store biter i denne oppskriften. Svinekam passer også godt og alle stykningsdeler, som kan deles i store biter.
Hvis du vil benytte svoren kan du lage hjemmelaget ⟶ baconcrisp 🐽
Du kan bruke koteletter, men de er så tynne så kjøttet faller fort fra hverandre.
Indre og ytrefilet passer bedre i stekepannen, som jeg har gjort ↠ her -og ikke i gryte.
Hvis du har tid til å brune kjøttet litt før du legger det i gryta, kan du gjerne gjøre det.
Jeg tilberedte kjelen klar til kok dagen før, så jeg brunet ikke kjøttet på forhånd.
🍅 Mørt svinekjøtt, grønnsaker og poteter i krydret tomatsaus.
Drøm deg bort med smakene, som du kjenner igjen fra landene rundt middelhavet.
I dag blir det faktisk dessert også → Baileys Crème Brûlée med jordbærsaus 🍓
- 2 kg rå svinestek av bog
- Poteter
- 1 løk
- 3 stk paprika
- 1 fennikel
- 400 g hermetisk tomater
- 1 dl vann
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk beger kjøttfond eller en knust kjøttbuljongterning
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 0,5 ts rosmarin
- 1 ts oregano
- 1 ts basilikum
- 1 ts estragon
Sånn gjør du:
- Skrell og grovhakk løk, del paprika og fennikel i passende biter -og riv hvitløken.
- Del svinekjøtt i ca. 150 gram store biter.
- Bland sammen hermetiske tomater, vann, hvitløk, kjøttfond, salt, pepper og de fire kydderne.
- Legg halvparten av grønnsakene i kjelen, vent med potetene.
- Legg kjøttet på grønnsakene -og hell over halvparten av tomatblandingen. Legg resten av grønnsaken over kjøttet og hell over resten av tomatene.
- Skrell, skyll og legg poteter på toppen av grønnsakene. Pass på at potetene ligger nede i sausen den siste timen. Bruker du stekeovn venter du med å tilsette potetene.
SLOWCOOK - på LOW i 8 timer.
Ovnstemperaturen er avhengig av hvor lenge retten skal stå i stekeovnen.
Dekk til med lokk eller aluminiumfolie.
Steketid:
100 °C - 7 timer (Legg potetene godt ned i sausen når det gjenstår 2 timer)
200 °C - 2 timer (Tilsett potetene når det gjenstår 1 time)
Fjern lokket de siste 20 minuttene og øk temperaturen til 225°C. Hvis potetene ikke er ferdig steker du retten til potetene er møre.
Ved tilberedning i trykkoker bør man koke potetene i en kjele eller ovnsbakt i stekeovn.
Steg for steg ↓
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar