Prøver meg på pikekyss med god smak av 'julekrydder'.
De er grønne, men det å ta bilder når det ikke er naturlig lys er en utfordring altså !
Pikekyss er små søte marengs ~*♥*~
De skal være sprø utenpå og litt seige inni.
De er grønne, men det å ta bilder når det ikke er naturlig lys er en utfordring altså !
Pikekyss er små søte marengs ~*♥*~
De skal være sprø utenpå og litt seige inni.
Her har jeg laget en utgave med julens smaker, pepper, ingefær, kanel, stjerneanis og litt nellik.
Alle krydderne foruten stjerneanis brukes også i pepperkaker.
Stjerneanis smaker litt lakris og er veldig godt i søtsaker.
- Og til slutt i gryta slipper han til slutt en kilo pepper"♫
Teskjeer varierer mye i størrelser, 1 ts = 5 ml.
Alle krydderne foruten stjerneanis brukes også i pepperkaker.
Stjerneanis smaker litt lakris og er veldig godt i søtsaker.
SMAKEN AV JUL ~*♥*~
Men, det ble litt sånn "Når en pepperkakebaker baker pepperkakekaker...
Men, det ble litt sånn "Når en pepperkakebaker baker pepperkakekaker...
- Og til slutt i gryta slipper han til slutt en kilo pepper"♫
Jeg brukte riktig nok bare en teskje, men de ble veldig 'hotte' altså.
Kan kanskje bruke litt mindre ingefær også, jeg brukte en teskje 😊
Kan kanskje bruke litt mindre ingefær også, jeg brukte en teskje 😊
- Men er du glad i 'Tyrkisk Pepper' så kjør på !!'
Teskjeer varierer mye i størrelser, 1 ts = 5 ml.
Måleskjeer kan være kjekt å ha.
Pepperkakemargens
- 5 eggehviter
- 2.5 dl sukker
- 1/2-1 ts pepper
- 1/2-1 ts ingefær
- 1 ts kanel
- 1/2 ts nellik
- 1/2 ts knust stjerneanis
- Konditorfarge, jeg brukte grønn
Sånn gjør du:
- Forvarm stekeovnen til 100°C varmluft.
- Del eggehvite og eggeplommer.
- Pisk eggehviter stive i en helt ren bolle.
- Tilsett sukkeret litt av gangen, tilsett krydderet og fortsett piskingen til en stiv marengs.
- Rør inn konditorfarge.
- Dekk to stekeplater med bakepapir.
- Hell blandingen i en sprøytepose og lag fine pikekyss. Har du ikke sprøytepose kan du bruke en skje, blir ikke like fin fasong, men smaker like godt !
- Sett stekeplatene i ovnen og senk temperaturen til 80 °C varmluft.
- Stek marengsen i 2 timer. Test om de er ferdige, de skal løsne fra bakepapiret uten at det blir noe marengs igjen på bakepapiret.
- La de avkjøles inne i ovnen med ovnsdøren åpen.
- Oppbevar pikekyssene tørt, ikke sett dem i kjøleskapet.
Tips:
Ingredienser ~*♥*~ |
Skill eggehviter og eggeplommer ~*♥*~ |
Krydder ~*♥*~ |
Rør inn krydder i stiv marengs ~*♥*~ |
Rør inn konditorfarge ~*♥*~ |
Ha blandingen over i en sprøytepose ~*♥*~ |
Klare til steking ~*♥*~ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar