Julens pikekyss ~*♥*~ Pepperkakemarengs


På en grå, småkald søndag er det moro å bruke dagen til å eksperimentere litt på kjøkkenet.

Prøver meg på pikekyss med god smak av 'julekrydder'.
De er grønne, men det å ta bilder når det ikke er naturlig lys er en utfordring altså !

Pikekyss er små søte marengs  ~**~
De skal være sprø utenpå og litt seige inni.

Her har jeg laget en utgave med julens smaker, pepper, ingefær, kanel, stjerneanis og litt nellik.
Alle krydderne foruten stjerneanis brukes også i pepperkaker.
Stjerneanis smaker litt lakris og er veldig godt i søtsaker.



 SMAKEN AV JUL ~**~
Men, det ble litt sånn "Når en pepperkakebaker baker pepperkakekaker... 

- Og til slutt i gryta slipper han til slutt en kilo pepper"

Jeg brukte riktig nok bare en teskje, men de ble veldig 'hotte' altså.
Kan kanskje bruke litt mindre ingefær også, jeg brukte en teskje 😊

- Men er du glad i 'Tyrkisk Pepper' så kjør på !!'

Teskjeer varierer mye i størrelser, 1 ts = 5 ml. 
Måleskjeer kan være kjekt å ha.


Pepperkakemargens 
  • 5 eggehviter
  • 2.5 dl sukker
  • 1/2-1 ts pepper
  • 1/2-1 ts ingefær
  • 1 ts kanel
  • 1/2 ts nellik
  • 1/2 ts knust stjerneanis
  • Konditorfarge, jeg brukte grønn
Sånn gjør du:
  1. Forvarm stekeovnen til 100°C varmluft.
  2. Del eggehvite og eggeplommer. 
  3. Pisk eggehviter stive i en helt ren bolle. 
  4. Tilsett sukkeret litt av gangen, tilsett krydderet og fortsett piskingen til en stiv marengs.
  5. Rør inn konditorfarge.
  6. Dekk to stekeplater med bakepapir. 
  7. Hell blandingen i en sprøytepose og lag fine pikekyss. Har du ikke sprøytepose kan du bruke en skje, blir ikke like fin fasong, men smaker like godt !
  8. Sett stekeplatene i ovnen og senk temperaturen til 80 °C varmluft.
  9. Stek marengsen i 2 timer. Test om de er ferdige, de skal løsne fra bakepapiret uten at det blir noe marengs igjen på bakepapiret.
  10. La de avkjøles inne i ovnen med ovnsdøren åpen.
  11. Oppbevar pikekyssene tørt, ikke sett dem i kjøleskapet.
Tips:
Av eggeplommene kan du lage brunostis. Eller hva med en god eggelikør til jul ~**~

Ingredienser  ~**~
Skill eggehviter og eggeplommer  ~**~
Krydder  ~**~
Rør inn krydder i stiv marengs  ~**~
Rør inn konditorfarge  ~**~
Ha blandingen over i en sprøytepose  ~**~
Klare til steking  ~**~
Spis & Nyt   ~**~

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF