Stekte pølser med en herlig rustikk potetstappe med purre og ost ♫
Jeg brukte gode smaksrike lammepølser med feta og oliven fra Anni's Pølsemakeri.
Enkelt og godt -servert med ketchup og grov sennep ♫
Du trenger til 4 porsjoner:
- 1 kg potet
- 12 dl vann
- 2 terninger grønnsaksbuljong
- 1/2 purre
- 3 dl melk
- 2 ss smør
- 1 ts pepper
- 100 g revet hvitost
- 1 ts salt
- 800 g lammepølse eller annen god pølse
- God ketchup
- God sennep
- (Koriander)
- Skrell poteter og skjær dem i biter. Se tips lenger ned i innlegget.
- Skjær purre i ringer.
- Kok poteter og purre i grønnsaksbuljong i ca. 15 minutter eller til de er møre.
- Varm opp melken.
- Sil av buljongen og mos potetene og purren.
- Tilsett melk, smør og pepper. Rør godt sammen.
- Riv osten og tilsett den i potetmosen.
- Smak potetmosen til med salt helt til slutt.
🍃 Lammepølser
- Stek pølsene i stekepanne med godt smør på middels, svak varme i ca. 15 minutter.
- Snu pølsene ofte og ikke bruk for sterk varme så pølsene sprekker.
Rør 1,5 ss havsalt og 1 ss eddik i kaldt vann. Legg i potetene, la de ligge i vannet i 30 minutter, skylles godt i kaldt vann etterpå. Dette er for å få ut stivelsen i potetene, da blir ikke potetmosen så lett seig.
Ingredienser |
Stek pølsene på middels/lav varme |
Lag ferdig potetstappen |
Spis & Nyt ♫ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar