Inneholder produktplassering !
Jeg tester ut en ny type Crock-Pot, Crock-Pot Express Multi-cooker ♫♪
Jeg tester ut en ny type Crock-Pot, Crock-Pot Express Multi-cooker ♫♪
Andeconfit er andelår som er kokt i andefett i mange timer -og etterstekes i stekeovn.
Dette er en enkel utgave av Crispy Duck med andelår tilberedt i trykkoker.
Har du ikke trykkoker kan du bruke denne oppskriften 👉 her.
Leke med mat er gøy 😊
Resultatet ble slettes ikke verst !!
Beregn 1,5 time fra 'start til mål'.
Hvis du vil ha sprøtt skinn så steker du dem kjapt under grillelementet i stekeovnen.
Beregn 1,5 time fra 'start til mål'.
Hvis du vil ha sprøtt skinn så steker du dem kjapt under grillelementet i stekeovnen.
De syltynne pannekakene er laget av hvetemel, vann, soyaolje og salt.
Ferdig stekte kinesiske pannekaker finner du i frysedisken i butikker, som har ett godt utvalg i asiatiske produkter.
Ferdig stekte kinesiske pannekaker finner du i frysedisken i butikker, som har ett godt utvalg i asiatiske produkter.
Server Crispy Duck med pannekakene, grønnsaker og hoisinsaus 🌿
Hoisinsaus er en kinesisk dippsaus.
Laget av soyabønner, sukker, salt, hvetemel, hvitløk, eddik, sesamolje og chilipepper.
- 4 stk andelår
- Havsalt
- Pepper
- Raps eller solsikkeolje
- 1 kinesisk hvitløk, skjært i tynne skiver
- 1 ts tørket oregano
- 1/4 ts tørket timian
- 2,5 dl kyllingkraft
💕 Tilbehør
- Kinesiske pannekaker
- Hoisinsaus
- Vårløk
- Agurk
- Gulrøtter
- Koriander
💕 Sånn gjør du:
- Legg andelår i godt med havsalt natten over. Skyll av saltet og tørk dem godt. Ikke nødvendig men det gir en god smak på kjøttet.
- Gni andelårene godt inn med pepper.
- Ta av lokket på kjelen og sett på funksjonen BROWN/Sauté. Klokken stilles alltid inn på 30 minutter, men det har ikke noe å si for det skal skiftes program etterpå. Trykk på START/STOPP knappen. Nå den varmes opp lyser HEAT på skjermen. Når den er varm begynner tiden å telle ned.
- Tilsett olje og brun 2 andelår om gangen, med skinnsiden ned i ca. 5 minutter. Snu og stek dem på andre siden noen minutter. Legg dem til side og stek de to neste på samme måte. Legg alle 4 andelårene til side.
- Stek hvitløken litt i oljen i ett minutt eller to.
- Legg tilbake andelårene.
- Krydre med oregano og timian -og hell over kyllingkraft. Jeg brukte vann og ett beger kyllingfond.
- Sett på lokket og lukk det. Skyv trykkventilen til stengt for damp.
- Velg funksjonen POULTRY (fjærkre) og still den inn på 40 minutter. Trykk START. Først varmes den opp, det tar 10 minutter. Når den er varm starter nedtellingen.
- Mens andelårene steker skjærer du opp vårløk, agurk og gulrøtter i tynne staver.
- La enheten naturlig slippe ut trykket i 15 minutter etter tilberedningen. Trykkokeren går automatisk på KEEP WARM -og starter opptelling på klokken. Ikke rør trykkventilen, før etter 15 minutter. Trykk STOPP -etter 15 minutter. Slipp forsiktig ut eventuelt gjenværende luft. Bruk ett kjøkkenredskap ikke hendene, for det er veldig varm damp.
- Ta andelårene ut av kjelen. Kjøttet er utrolig mørt. Hvis du vil ha sprøtt skinn så steker du andelårene under grillelementet i stekeovnen i 5-10 minutter.
- Riv kjøttet i fra hverandre med to gafler.
- Damp pannekakene eller varm dem opp fra fryst tilstand i mikrobølgeovn på 750W i 30-60 sekunder.
- Smør hoisinsaus utover på en varm pannekake, legg på strimlet andeconfit og grønnsaker. Jeg drysset også over frisk koriander.
- Rull sammen og spis & Nyt ♫♪
- Gjenta punkt 14 og 15 til du er stappmett og vel så det....
La andelårene ligge kaldt, med masse havsalt natten over ♫♪ |
Legg dem i en ildfast form, sammen med andefett, som du får kjøpt i velassosierte butikker -og stek dem i stekeovn på 100 grader i 4-5 timer. Oppbevares kjølig i sitt eget fett.
Oppvarming:
Tørk av skinnet på andeconfit med tørkepapir. Pensle hele andelåret med litt olje og dryss over litt salt. Legg andelår i en ildfast form. Sett den inn i forvarmet ovn på 250 grader. Skru ned temperaturen til 230 grader og stek andelårene i 20-25 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar