Hot og godt med tykk mørk saus -toppet med bearnaise !
Fusion-mat 🌿 Mat uten grenser !
Meksikansk inspirert biffsnadder med asiatiske smaker, toppet med tradisjonelt biff tilbehør ♫♫
Soyasaus og hoisinsaus har vi tatt varmt imot fra Kina, Pommes frites kommer opprinnelig fra Belgia og bearnaisesausen er en klassisk fransk saus !
Fusion-mat 🌿 Mat uten grenser !
Meksikansk inspirert biffsnadder med asiatiske smaker, toppet med tradisjonelt biff tilbehør ♫♫
Soyasaus og hoisinsaus har vi tatt varmt imot fra Kina, Pommes frites kommer opprinnelig fra Belgia og bearnaisesausen er en klassisk fransk saus !
- 800 g ytrefilet av storfe
- 1 glass jalapeno
- Smør
- Raps eller solsikkeolje
- 1 stk rød paprika
- 1 stk gul paprika
- 1 stk grønn paprika
- 1 stk gul løk
- 1 ss maizena
- 1 dl vann
- 2 ss soyasaus
- 1 ss soppsoya
- 1 ss hoisinsaus
- Salt
- Pepper
- Koriander
- Hjemmelaget pommes frites
- Bearnaisesaus
- Skjær biffkjøtt i strimler, legg det i en pose og mariner kjøttet i jalapeno med kraften i en times tid. La kjøttet ligge i romtemperatur.
- Sil av kraften og fjern også mesteparten av jalapeno, hvis du ikke vil ha en veldig hot matopplevelse.
- Stek kjøttet i flere omganger i en blanding av olje og smør i en varm stekepanne. Legg kjøttet til side.
- Skjær paprika og løk i tynne strimler.
- Skru ned varmen litt på stekepannen og stek grønnsakene i stekepannen.
- Legg tilbake kjøttet og rør inn maizena blandet ut i vann.
- Bland alt godt sammen og kok til det tykner.
- Smak til med hoisinsaus, soyasaus, soppsoya, salt og pepper.
- Dryss over hakket koriander ved servering.
- Server retten rykende varm med pommes frites og bearnaisesaus.
Oppskrift på hjemmelaget bearnaisesaus finner du her eller lag "posevarianten", hvis du ønsker det.
- Poteter
- Salt
- Pepper
- Grillkrydder
- Raps eller solsikkeolje
Sånn gjør du:
- Skrell potetene og del dem i ca. 1cm tykke strimler.
- Legg potetene i kaldt vann i 30 minutter.
- Hell av vannet og tørk dem godt på ett rent kjøkkenhåndkle.
- Fordel strimlene jevnt utover på et bakepapir, krydre med salt, pepper, grillkrydder og hell over godt med olje.
- Stek i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 30 minutter.
Skjær kjøttet i strimler ♫ |
Del potetene i strimler ♫ |
Skjær paprika og løk i strimler ♫ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar