Mongolsk biff med tigerreker og nudler ♫ Surf and turf ♫


Surf and turf er en gammel klassiker som antakelig har sine røtter i den amerikanske østkysten.
Surf består oftest av hummer, krabbe, scampi eller kamskjell, og turf er gjerne storfe.

Mongolsk biff finner du på menyen i mange kinarestauranter rundt omkring i hele verden !
Herlig mørt og godt kjøtt med en tykk smaksrik saus ♫♫


I denne oppskriften har jeg også tilsatt ferdig kokte tigerreker -eller scampi, som mange kaller det og tyrkisk paprika. 
Retten serverer jeg med fargerike grønnsaksnudler.

Nudlene er fine å se på, men de inneholder 96% hvetemel, 1% potetmel og 3% grønnsaker og fargestoffer 🌿 Grønnsaksnudler uten grønnsaker her altså !


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 600 g ytrefilet av storfe
  • 0,5 dl maizena mel
  • 300 g store reker
  • Raps -eller solsikkeolje
  • 2 fedd eller 1/2 hvitløk uten fedd, revet eller finhakket
  • 1 rød chili, finhakket
  • 1 dl soyasaus, jeg brukte 1/2 dl lys (Kikkoman) og 1/2 dl soppsoya
  • 1 ss hoisinsaus
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 stk tyrkisk paprika -eller vanlig paprika, i strimler
  • 2 stk gulrøtter, i tynne strimler
  • 4 stk vårløk, i tynne strimler 
  • 300 g nudler
Sånn gjør du:
  1. Skjær kjøttet i tynne strimler. 
  2. Legg kjøttet i en pose og hell i maizenna, rist så alt blir godt fordelt.
  3. Varm opp olje i en stekepanne og brun biffstrimlene raskt, litt og litt om gangen. 
  4. Legg kjøttet til side. Skru ned varmen på stekeplaten -og la den kjøle seg litt ned.
  5. I pannen, som du stekte kjøttet i, tilsetter du hvitløk, chili, soyasaus, hoisinsaus og brunt sukker. La det surre til det er godt og varmt -og sukkeret er oppløst.
  6. Tilsett gulrøtter, paprika og vårløk.
  7. Bland inn kjøttet og scampi -og la det trekke i ca. 5 minutter til alt er skikkelig varmt.
  8. Kok nudler i lettsaltet vann tilsatt noen dråper olje. Koketiden varierer etter type og merke, se anvisning på pakken.
Stek kjøttet raskt i en varm stekepanne ♫
Hot & godt ♫
Biff, grønnsaker og saus ♫
Tilsett scampi og kok nudlene ♫
Spis & Nyt  ♫
SOYASAUS
Mørk soyasaus: Gjæringstiden er lengre enn for lys soyasaus. Den er mørkere, tykkere, mindre salt og langt søtere siden den er tilsatt melasse (avfall fra sukkerproduksjonen). Mørk soyasaus brukes der hvor du ønsker å gi retten farge i tillegg til smaksfylde.

Lys soyasaus: Tynnere og saltere enn den mørkere. Brukes der hvor du ikke ønsker farge, men heller den salte soyasmaken.

Soppsoya: Er nesten som mørk soyasaus, men den er laget med sopp i stedet for soyabønner.

Ingredienser  ♫
Måltidet var egentlig ment som lørdagskos, men mannen spanderte middag i går før vi var på konsert med MEZZOFORTE i Hamar Kulturhus 💓♫

Mezzoforte ♫
Mezzoforte ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF