Denne uken drar vi tilbake til 80-tallet !
✔ Toro gryteretter servert med ris.
✔ Kinakål og Thousand island dressing
✔ Pastaretter, som lasagne og spaghetti bolognese
✔ Grillet kylling
✔ Pizza
✔ Løvstek
✔ Kinamat, ble super trendy !
✔ Taco, med tacoskjell kom på slutten av 80-tallet - og siden ble vi aldri kvitt den 😊
✔ Is med varme bær
✔ Banansplitt
Hvilken var din favoritt ??
Her kommer mitt forslaget til 80-talls ukemeny, håper du finner noe som frister !
Jeg har riktig nok byttet ut Toro gryteretter og lasagne med hjemmelaget !
Blir kanskje litt feil med ukemeny, for disse rettene ble, som regel servert på lørdager.
Går du for denne ukemenyen, må du spise fisk og grønnsaker hele neste uke !!
Oppskriften finner du link til i navnet på retten !
Mandag
Kyllingsalat med ris og Thousand Island dressing
Denne salaten fikk jeg servert av Marianne på -80'tallet.
Ikke mye dill dall og fjas, men enkel og god !!
Dressingen var ferdig kjøpt, men jeg bruker min egen Thousand Island oppskrift.
Tirsdag
Lasagne
Lasagne betyr egentlig pastaplater.
Den mest kjente retten med lasagne kalles gjerne lasagne al forno, som betyr ovnsbakt lasagne.
Den består av to sauser. Bechamelsaus, som er en hvit saus med ost og en saus med kjøtt og tomat, som legges lagvis med pastaplater.
Kjempegodt og enkelt, selv om det tar litt tid !
Du bruker ikke halvfabrikat lasagne mer, etter du har lagd denne altså ♫
Onsdag
Løvstek ble som regel servert med hamburgerbrød eller med pommes frites og bearnesaus.
Dette er en litt oppdatert utgave.
Det som er praktisk med løvstek er at den skal rett fra fryseren til stekepanna !Kjapp middag !
Torsdag
Meksikansk gryte med ris
Meksikansk gryte med ris..... ja, det har vel 80% av den norsk befolkning spist
- og da gjerne den fra Toro. Den blir så mye bedre når du lager den selv fra bunnen av -og det tar ikke lengre tid, begge skal koke i 20 minutter !
Meksikansk gryte med ris..... ja, det har vel 80% av den norsk befolkning spist
- og da gjerne den fra Toro. Den blir så mye bedre når du lager den selv fra bunnen av -og det tar ikke lengre tid, begge skal koke i 20 minutter !
Fredag
Hjemmelaget pizza med tykk bunn, kjøttdeig, løk og sopp !
Lørdag
Ingenting er vel bedre enn nygrillet kylling med sprøstekt kyllingskinn og saftig kjøtt.
På 80 tallet kjøpte vi ferdig grillet kylling i butikken -eller tok med en form med 'lørdagskylling', som vi fant og kanskje fremdeles finner i frysedisken.
Søndag
Det var var sjeldent at det ble laget asiatisk mat i norske kjøkken på 80 tallet, men det dukket opp kinarestauranter i de fleste byer. Nudler kjøpt i asiatiske butikker var for mange det nærmeste man kom 'hjemmelaget' kinamat når vi laget det hjemme.
Ukens dessert
Deres overdådige isdesserter falt også i smak på -80 tallet.
Den tradisjonelle sjokoladesausen er her gjort up-to-date med salt karamell.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar