Carne Asada betyr grillet kjøtt og stammer fra det Meksikanske kjøkken 🌿 Carne Asada er marinert biff, som grilles på høy varme, så det nesten blir litt brent før det deles opp i tynne skiver.
Tortilla-chips vs Nacho-chips 🌿🌽
Begge er meksikanske chips laget av maismel, som er fritert i olje.
Tortillachips er trekantet i formen, det er fordi den skal fungere litt, som ett spiseredskap.Tortillachips skal dyppes i gryter, sauser eller dressinger.
Nachochips er runde og tykkere en tortillachips og passer godt til gratinering.🌿
Luksus'utgave av nachos' med marinert grillet ytrefilet av storfe !
Skikkelig, smakfull, passe sterk, knallgod Tex-Mex kosemat ♫
Jeg legger på kjøttet etter nachosen er gratinert, da jeg vil ha biffen medium stekt.🌿
Carne Asada
Til 4 porsjoner
- 600 g ytrefilet eller annet mørt storfekjøtt
- En stor bunt hakket frisk koriander
- 1/2 dl olje
- 1/2 dl soyasaus
- Saften av 1 appelsin
- Saften av 1 lime
- 1 ss revet eller presset hvitløk
- 1 ss finhakket jalapeno
- 1 ts malt spisskummen
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ss brunt sukker eller Sukrin gold
Sånn gjør du:- Bland sammen alle ingrediensene til marinaden.
- Legg biffkjøttet i en pose og hell over marinaden. Hvis du bruker ett 'helt stykke' så marinerer du kjøttet i kjøleskapet i 3-4 timer, den siste timen i romtemperatur. Bruker du biffer a ca. 200g marinerer du kjøttet i 1-2 timer i romtemperatur.
- Sil av marinaden og tørk kjøttet med tørkerull.
- Grill kjøttet på sterk varme. Det skal nesten være litt brent. Bruk gjerne steketermometer, hvis du griller ett stort stykke.
- La kjøttet hvile litt før du deler det opp i tynne skiver.
Nachos- 185 g Tortilla eller nacho'-chips
- Mais
- 1 stk paprika
- 1-2 stk vårløk
- 2-4 ss hakket syltet jalapeno
- 200 g revet mozzarella & cheddar
- 👉 Tomatsalsa
- 👉 Guacamole
- Lime
- Koriander
Sånn gjør du:
- Mariner biffkjøttet, som beskrevet over ett par timer før servering.
- Lag tomatsalsa og guacamole.
- Fyr opp grillen og sett stekeovnen på 225°C.
- Del paprika i små terninger, vårløk i ringer og hakk jalapeno.
- Legg tortillachips på ett stekebrett eller en ildfast form, dekket med bakepapir.
- Dryss over vårløk, mais, paprika og litt jalapeno.
- Dryss over revet ost.
- Grill kjøttet, som beskrevet over. La kjøttet hvile imens du steker nachos.
- Gratinert retten i stekeovn på 225°C i 5-7 minutter.
- Del kjøttet i tynne skiver og legg det på toppen av nachos'en, sammen med tomatsalsa.
- Dryss over hakket koriander og legg på båter av lime.
- Server retten med resten av tomatsalsaen og guacamole.
Jeg hadde grillet litt vel mye biff, så jeg serverte noe av den ved siden av 🌿
|
Tomatsalsa |
|
Guacamole |
|
Ingredienser |
|
Marinade til Carne Asada |
|
Griller biff |
|
Nachos |
|
Carne Asada |
|
Nachos Carne Asada a'la Edel ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar