Sommerpasta med avokado & fetaost med soltørket tomat !


Knallgod pastasalat med oliven, avokado og fetaost i olje med soltørkede tomater 🍅

Du trenger ikke mer til denne smakfulle pastasalaten, som passer perfekt til lunch eller med
ett glass kaldt drikke på en varm sommerkveld. 

Nå har vi ikke lov til å klage på varmen, det er helt nydelig vær !
Men, jeg vil gjerne slippe å stå ved komfyren hele dagen i dette finværet. 

Mac 'n cheese med kjøttdeig & mais !



Makaroni og ost er en klassisk amerikansk rett.
Kokt makaroni blandes sammen med en kraftig, tykk ostesaus -og gratineres i stekeovn med enda mer ost på toppen.

I denne oppskriften blander jeg inn karbonadedeig og mais !
Og - dere, som bruker ketchup på alt, nå får dere lov 🍅

Smart valg - sparer 513kcal 🌽 128 kcal per porsjon 
Lett revet Synnøve 261kcal per 100g / Tine revet ost 340kcal per 100g.
Kjøttdeig 194kcal per 100g / Karbonadedeig 125kcal per 100g.

Spis & Nyt !
Jeg har gassovn med kun undervarme, derfor blir ikke osten så gyllen, som i en vanlig stekeovn.
Bon appetit ♫♪

Biff i fløtesaus med sopp & løk, servert med brokkolini og ris !


Enkel, men smaksrik og god middag smaker godt etter en fin dag i fjellet 🍂

Biff, sopp, løk og saus tilberedes i en stekepanne !
Sparer tid, oppvask, vann og ved eller gass, for å varme opp vannet til oppvasken.

Jeg bruker indrefilet i denne oppskriften. 
Da er du garantert mørt kjøtt. Du kan selvsagt gjøre det enkelt å bruke ferdige biffstrimler, med den ferdig kjøpte er av litt ymse kvalitet. 

Soppen jeg bruker i denne retten er aromasopp.
Aromasopp er en variant av sjampinjong, som også kalles for brun sjampinjong. Navnet aromasopp kommer av at smaken og duften er sterkere og mer markert enn hos hvit sjampinjong. Aromasopp har en fast og kjøttfull konsistensens.

One Pot Gryte med karbonadedeig & pasta i krydret tomatsaus !


Enkelt og godt !!
Fiks ferdig på 30 minutter og alt du trenger er en kjele !

Det tar 'litt' lenger tid, hvis du fyrer opp bålpannen, men mye mer stas med bålpannemiddag 🌿 
Du kan gjerne forberede gryten inne, så den er klar til koking. 
Her oppe er det knusktørt og ganske mye vind, så jeg valgte å ikke fyre opp bålpannen i dag.

Jeg bruker karbonadedeig i denne gryten, samt tomater og masse krydder. 

Pastaen er laget av 'Durum wheat semolina' 🌱
Durumhvete, eller hardhvete som den også kalles, er en type korn som inneholder mer gluten og protein enn vanlig hvete. Semule er den hardeste delen av hvetekjernen og kommer fra det italienske ordet semolina som betyr semi malt, det vil si at kjernen i hvetekornet ikke er finmalt.

Ikke så verst sunn... 🍎
- Litt mye salt vil noen hevde, det er riktig også, dessverre ! Men, salt setter en mye bedre smak på maten 🌿 Salt er vel ikke helt korrekt, jeg bruker seltin. 

Pølseform med potetmos !


Denne retten er veldig enkel og barnevennlig.
Kanskje ikke alle barn, som liker løk, men da kan du droppe den.
Ingen gourmetmiddag, men helt grei hyttemiddag 🌱

Rett og slett pølser og potetmos !
Du kan gjøre den mer eksklusiv med hjemmelaget potetmos.
Men, på hyttevis er det utrolig lettvint med posevarianten.

Jeg brukte potetmos med gressløk, som bare skal blandes med vann. 
Den ildfaste formen dekker jeg med bakepapir. 
Her sparer vi både melk og oppvask !

Gryte med kyllingkjøttdeig & nykål, servert med havreris !

.
Kjøttdeig av kylling er godt, sunt og billig 🍂

Nå er det norsk nykål i butikkene, det er så godt det !
Nykål kan byttes ut med spisskål eller kinakål, hvis den ikke er i sesong

Her får du oppskriften på en knallgod gryte med kyllingkjøttdeig og nykål, i en smakfull kremet saus med kokosmelk & red curry 🍃
Klar til servering på 30 minutter !

Thai Red Curry Paste er en våt krydderblanding med kremet konsistens.
Du kan lage det selv, hvis du har hvitløk, rød chili, sitrongress, thailandsk chili, galanga, kaffir limeblader, fennikel, korriander og salt.
Hvor sterk den er varier fra forskjellige merker.

Kyllingsalat med havreris !


Havreris er polerte havrekjerner og heter kun 'ris' på grunn av bruksmåten, som er den samme som ris 🌾

Havreris inneholder 67% mer protein, 7,5 ganger mer fiber og 26% mindre karbohydrater enn vanlig matris. Havre er generelt også en naturlig kilde til umettede fettstoffer og betaglukaner. Risen er ellers en rik kilde til vitaminer og mineraler som jern, magnesium, sink, fosfor og kalsium.

Jeg koker havrerisen i grønnsaksbuljong, da får den ekstra god smak.

Pestofylt kyllingfilet med blomkålris !


Kyllingfilet kan fort bli tørr når man steker dem i stekepanne eller i stekeovn.

I denne oppskriften fyller jeg den med pesto og tilbereder dem i stekeovn med funksjonen kombidamp. 
Kombidamp er en kombinasjon av varmluft og damp. 
Min ovn bruker 25% damp og 75% varmluft.

Resultatet blir saftig og smaksrik kylling 🌿
Jeg serverer retten med en smakfull blomkålris med spinat, samt en nydelig, litt syrlig, fløyelsmyk fransk smørsaus med hvitvin 🍋

Hvis du ønsker en rett med færre kalorier kan du droppe sausen. 
Gled deg til middag !