Middagstips / Camping- og hyttemat - Nr. 3 !


Jeg har tidligere lagt ut to innlegg med 14 middagstips for oss, 
som elsker hytte eller campinglivet 💚
Innleggene er noen av de mest populære i oppskriftsamlingen.

Nr. 1 fra juni 2019 finner du 👉 her
Nr. 2 fra september 2020 finner du 👉 her

Det er store forskjeller på hyttestandard i Norge
Noen av hyttene har mer luksus enn det folk flest, har i ett vanlig bolighus.
Andre har verken vann, strøm eller bilvei frem til hytta. 

Det samme gjelder vel også for dere, som ferierer på campingen.
Liten eller stor campingbil eller vogn, med markise, fortelt eller stort spikertelt.

Felles for både hytte og camping er at maten skal smake godt, være enkel å tilberede, lite oppvask og ikke altfor mange ingredienser. 

One Pot oksegryte med fersk hvitløk !


Herlig smaksrik gryte med oksekjøtt, potet, løk, gulrot og fersk hvitløk kokt i en nydelig saus av kjøttkraft, tomatpure & øl 🌿

Jeg har brukt mørbrad av storfe i denne oppskriften, men du kan gjerne bruke rundstek, høyrygg eller annet kokekjøtt 🌿 Jeg er hysterisk for fett og slintrer så når jeg er ferdig med å renskjære hørygg er kiloprisen godt over prisen på mørbrad. 

'Noen' påstår at man ikke kan bruke mørbrad i gryteretter og lapskaus, det stemmer ikke !
Trenger lang koketid -og er den seig, så har du kokt den for lite. Den blir mør og faller nesten fra hverandre, hvis du koker den lenge nok.

Fersk hvitløk har en mildere smak enn tørket 🌱
Jeg bruker fersk hvitløk i denne gryten, kjøpt og dyrket på  ⟶ Fredheim gårdsutsalg i Stange.
Når man dyrker hvitløk kan du gjerne plante den på høsten. Legg hvitløksfedd 10 cm ned i jorden og med ett mellomrom på ca. 15 cm. Da vil den begynne å spire og gro på våren.
Du kan også bruke 'gresset' på hvitløk, på samme måte som vårløk.

Ut på tur med Toro rett i koppen !

Edel tester ferdigprodukter 🌿 

I dag tester jeg 'Lasagne-pasta' Toro rett i koppen.

TORO Rett i koppen Lasagnepasta gir deg en varmende pause. 
Passer perfekt når man vil ha noe raskt og enkelt, enten det er hjemme eller på farten. 
Klem sammen til en kopp, varm og nyt!

Tilberedning :
Riv av toppen Klem inn sidene Tilsett kokende vann opp til fyllelinjen.
Rør om – helt ut i kantene. Vent 5 minutter. Rør litt til. Nyt!

Ytrefilet av lam med fløtegratinerte poteter, asparges og peppersaus.


Høysesongen for lammekjøtt er naturlig nok om høsten 🍂
Jeg kjøper masse godt lammekjøtt i september, som jeg pakker godt inn og fryser.
Nå må jeg passe på og spise opp alt før det er fersk lammekjøtt i butikkene igjen.

Sau og lammeunger har kommet til Heggsetra i Sør Fron -og du skulle sett hvor små og søte lammungene er 🐑

Her har jeg, som vanlig må jeg nesten si, brukt ytrefilet av lam, marinert med hvitløk og rosmarin fra Annis Pølsemakeri på Ringebu
🌿  Lammet har overvintret i fryseren min. 

Serverer herligheten med kremet fløtegratinerte poteter, sprø asparges og en litt sterk peppersaus 🌿 Enkel og god hyttemiddag 🌿

Edels langpanne sjokoladekake med ekte sjokolade !


'Mænna' bestilte sjokoladekake, som han skulle ha med seg på jobben -og der er det en del ansatte, så det må være litt størrelse på kaken. Jeg har oppskrift på sjokoladekake i langpanne fra før, laget med kakao og sjokoladekrem med med smør, melis og kakao.

Kaken smaker helt greit -og barn elsker den !
Barnas langpanne sjokoladekake med kakao finner du 👉 her 💛

Men, jeg er ikke 100% fornøyd - derfor denne nye oppskriften på langpanne sjokoladekake.

Denne utgaven med ekte sjokolade er saftig, litt klissete og knallgod 😋
Next level cake ☕ i langpanne med sjokolade !

Herlig fløyelsmyk, luftig og god sjokoladebunn får du når deler eggene og stivpisker eggehvitene, som vendes inn med omtanke og kjærlighet helt til slutt 💙 Sjokoladekaken blir bedre når du bytter ut den tørre kakaoen med sjokolade 💚

Bakekakao fremstilles kun av kakaobønner, men sjokolade lages av kakaobønner blandet med kakaosmør og sukker. Alt blir så mye bedre med smør og sukker !

Ekte sjokolade inneholder minimum 31 % kakaosmør og opptil 5% vegetabilsk fett ifølge EU, men i sjokoladelandene Belgia og Frankrike skal ekte sjokolade inneholder minimum 35 % kakao. Dersom produktet inneholder mindre enn 35 % kakao, er det såkalt kunstig sjokolade.

Dronning kokesjokolade er innenfor med 44% kakao.
Freia Melkesjokolade inneholder kun 30% kakao, men den er god da !
Det finnes alltid noen kverulanter. 
Det jeg mener med ekte sjokolade er at kakaen er laget med sjokolade, som inneholder kakaosmør, istedenfor tørr bakekakao, som slettes ikke smaker noe godt, etter min mening !

Kaken toppes med sjokoladekrem laget av smør, sukker, fløte og melkesjokolade 😋

Familiekoldtbord 🌿 Koldtbord/ Buffé ♫♫


  Enkelt, klassisk koldtbord til familieselskap eller andre sammenkomster.

Etter annet ord for koldtbord er buffé.
Buffé er et begrep, som kommer fra fransk og latin og opprinnelig betyr 'praktbord' 🌺

Servering av koldtbord trenger en del forberedelser, men når gjestene kommer er det veldig hyggelig å kose seg sammen med gjestene istedenfor og stå på kjøkkenet med forrett, hovedrett og dessert. Gjestene forsyner seg selv med det de har lyst på -og du slipper å servere dem ved bordet 🍴 Vinn vinn situasjon 💛

Klassisk 70-80'talls koldtbord med kabaret, karbonader med løk, spekemat, potetsalat, eggerøre, litt røkelaks og en god kyllingsalat. Perfekt koldtbord for alle generasjoner.

Det er helt innenfor og bruke ferdig produkter, som smør, loff, remulade og majones.
Jeg jukset denne gangen med karbonadene.

Jeg kjøpte knallgode karbonader fra 👉 Bakken Øvre Gårdsmat i Løiten på 
Moralen er ; bruk gjerne ferdigprodukter hvis de er gode. 

Kjører du E6 forbi Bolleland på Espa, så tar turen innom, de har mer enn gode boller.
De selger blant annet produkter fra Bakken Øvre Gårdsmat. 
 
Hjemmelaget fersk potetsalat er bedre enn de utgavene du finner i kjøledisken, så den bør du lage selv. Kabaret er også veldig enkelt å lage, samt at den smaker 1000 ganger bedre enn masseprodusert kabaret. 

Dessert er byttet ut med sjokoladekake og retro rullekake med krem & jordbær 🍓 Kaffe & brus eller annet kaldt drikke ☕

Sesambakt laks med spisskål & brokkoli og hot soyasmør !



Laks med spisskål & brokkoli på menyen 🐟🌿

Laks er en viktig kilde til vitaminer, mineraler og sunne fettsyrer, og er derfor noe av det sunneste vi kan spise. Den inneholder omega-3-fettsyrer, fettløselige vitaminer som vitamin D, selen, vitamin B12 og jod som noen av de viktigste næringsstoffene.

Spisskål har en frisk grønnfarge og karakteristisk form, med løst knyttede, saftige blader.
Både smak og konsistens minner mye om nykål.
Den milde smaken indikerer at den inneholder færre sunne stoffer enn andre kålsorter. Derimot er spisskål en ypperlig start hvis du skal venne deg til smaken av kål. Også den er både sunn og kalorifattig, og selv bare 100 gram dekker hele dagsbehovet for C-vitamin.

Brokkoli, eller aspargeskål, er en kålplante som kommer fra Italia. Brokkoli blir dyrket i Norge, men om vinteren er vi avhengige av import fra utlandet. Til tross for tilnavnet, er den ikke beslektet med asparges – den er en av mange underarter av kål, og nærmeste slektning er blomkål. Brokkoli har et høyt innhold av vitamin C og K, og den er rik på kostfiber og B-vitaminet folat. Den er også en fin kilde til kalium. 

Meierismør og soyasaus er ikke sunt, men supergodt sammen med litt tabasco og sitron 🍋
Jeg serverer retten med pommes noisettes, små potetkuler, som jeg stekte i AirFryer.

Jeg steker fisken i kombidampovn. En kombidampovn er en kombinasjon av en dampovn og en vanlig ovn. På funksjonen kombidamp bruker min ovn 25% damp og 75% varmluft. 
Fisken blir mye mer saftig enn ved bruk av vanlig stekeovn. 

Rask, enkel og smakfull middag på 30 minutter 🌿