som elsker hytte eller campinglivet 💚
Nr. 1 fra juni 2019 finner du 👉 her
Det er store forskjeller på hyttestandard i Norge
Noen av hyttene har mer luksus enn det folk flest, har i ett vanlig bolighus.
Andre har verken vann, strøm eller bilvei frem til hytta.
Det samme gjelder vel også for dere, som ferierer på campingen.
Liten eller stor campingbil eller vogn, med markise, fortelt eller stort spikertelt.
Felles for både hytte og camping er at maten skal smake godt, være enkel å tilberede, lite oppvask og ikke altfor mange ingredienser.
Quesadillas er tortillalefser. som blir fylt med ost -og annet snadder.
Deretter blir de stekt gylne og sprø i en stekepanne
- eller, som her - på en bålpanne.
Når man griller på bålpanne er det lurt med mat, som ikke 'drysser og søler' altfor mye når man skal snu og vende på dem. Bruk gjerne grillbrett av aluminium, så du slipper og miste fyllet eller i verste fall hele tortillalefsen ned i bålpannen.
Her har jeg laget en veldig enkel utgave med lammerull, norvegia ost,
👉 pesto -og 👉 tomatsalsa 🍅
På hyttevis ble det litt juks med kjøpt tomatsalsa og pesto.
Kylling Piccata er en italiensk klassiker med herlig smak av syrlig sitron, god smørsmak og salte toner fra kapers 🍋
Retten serveres med kokt ris eller pasta.
Asparges, brokkolini, brokkoli, erter passer godt til retten, hvis du vil ha grønnsaker til.
Jeg serverte kyllingen med spaghetti & brokkolini 🌿
På hyttevis ble pasta og grønnsaker kokt i samme kjele !
Innleggene er noen av de mest populære i oppskriftsamlingen.
Nr. 1 fra juni 2019 finner du 👉 her
Nr. 2 fra september 2020 finner du 👉 her
Noen av hyttene har mer luksus enn det folk flest, har i ett vanlig bolighus.
Andre har verken vann, strøm eller bilvei frem til hytta.
Det samme gjelder vel også for dere, som ferierer på campingen.
Liten eller stor campingbil eller vogn, med markise, fortelt eller stort spikertelt.
Felles for både hytte og camping er at maten skal smake godt, være enkel å tilberede, lite oppvask og ikke altfor mange ingredienser.
Det største problemet var å plukke ut kun 14 oppskrifter.
Fikk luket det ned til 16 + lunch og dessert.
Link til oppskriften finner du i navnet på retten 🌿.
💛 Go' sommar !
Starter med lunch
Deretter blir de stekt gylne og sprø i en stekepanne
- eller, som her - på en bålpanne.
Når man griller på bålpanne er det lurt med mat, som ikke 'drysser og søler' altfor mye når man skal snu og vende på dem. Bruk gjerne grillbrett av aluminium, så du slipper og miste fyllet eller i verste fall hele tortillalefsen ned i bålpannen.
Her har jeg laget en veldig enkel utgave med lammerull, norvegia ost,
👉 pesto -og 👉 tomatsalsa 🍅
På hyttevis ble det litt juks med kjøpt tomatsalsa og pesto.
Retten serveres med kokt ris eller pasta.
Asparges, brokkolini, brokkoli, erter passer godt til retten, hvis du vil ha grønnsaker til.
Jeg serverte kyllingen med spaghetti & brokkolini 🌿
På hyttevis ble pasta og grønnsaker kokt i samme kjele !
Det er Anni, som står for middagen her oppe i dag.
Kjøpte hvitløk & rosmarinmarinert indrefilet av lam, potetsalat med oliven -og balsamicomarinert sopp.
Indrefilet av lam er så små og tynne, så de skal ikke stekes lenge.
Hvis du bruker ytrefilet kan du brune dem 3 minutter på hver side og ettersteke den i stekeovnen på 125°C i ca.15 minutter, eller til termometeret viser 60°C.
Heggsetra Pie er en supergod ovnsrett, som består av en smakfull kjøttsaus med grønnsaker og toppet med fløtegratinerte poteter.
Jeg bruker karbonadedeig av storfe i denne oppskriften, men den kan også lages med kjøttdeig av svin, kylling, storfe eller lam.
Smaksrik og varmende mat, som passer perfekt etter en dag i fjellheimen 🍅
Da snakker vi hyttemat i fjellheimen !
Jeg kjøpte en ferdig blandet risotto med steinsopp, økologisk også faktisk !
Nå skal vel egentlig ikke jeg reklamere med ferdigprodukter, men den er veldig god, både på smak og konsistens. Perfekt på turer hvor det skal være enkelt, men godt -og for dem, som vil lage en god risotto på en enkel måte ♫♪
Hvis du vil lage en god risotto med sopp fra bunnen av, finner du oppskrift 👉 her.
Indrefileten av rein er noe av det mest eksklusive du kan by på.
Den trenger kort steketid og kjøttet er best medium til rødt.
Her trenger du kun en stor stekepanne !
Server retten med hva du måtte ønske, ris, pasta, poteter.
Eller, spis den som suppe med godt nystekt brød 🌿
Retten inneholder lite karbo, men det kommer an på tilbehøret om det blir lavkarbo middag
Det er så greit med alt i en kjele 🍅
Rydd i kjøleskapet, kanskje du finner nok til en middag.
Grønnsaker kan blir 'litt slappe', skrell dem og legg dem i kaldt vann.
- se om de kommer seg !
Denne retten passer perfekt, under etiketten #hyttemat !
Knallgod og mettende, samt lite oppvask 🍅
Tilbered gryta inne på komfyren eller kok den på bålpannen 🌿
Det er utrolig digg !
Kyllingen blir saftig inni og sprø utenpå !
Du kan bruke hvilken potetchips du vil. Jeg bruker potetgull med salt og pepper.
Steketiden vil variere etter tykkelsen på kyllingfileten, så ett steketermometer kan anbefales.
Jeg serverer de sprø kyllingfiletene med fløtegratinerte poteter og brokkolini,
men de kan gjerne serveres med salat og godt brød, pommes frites og bearnaise
- eller hva du måtte ha lyst på.
Her har jeg laget en utgave, som jeg koker i kjele på bålpannen.
Smaken blir ikke bedre enn på en vanlig kokeplate, men det er så koselig 💚
Kan gjerne koke den nesten ferdig inne og sette den på bålpannen den siste halvtimen.
Retten må koke i to timer, så det kan være en utfordring når man koker på rist og må fylle på med ved.
Retten trenger litt planlegging da du må vanne ut klippfisken i ett døgn, hvis du ikke bruker ferdig utvannet klippfisk.
I denne oppskriften putter jeg alt i en kjele og heller over tomater til slutt.
Da er det bare å kose seg... og vente🌿
Millionbøf er bare stegt kød og løg i brun sauce - og sådan skal det være !
Millionbøf er stekt kvernet oksekjøtt, som blir delt i 'en million' biter.
Oksekjøttet inneholder 6% fett, så det er det vi kaller karbonadedeig.
Retten må koke i to timer, så det kan være en utfordring når man koker på rist og må fylle på med ved.
Retten trenger litt planlegging da du må vanne ut klippfisken i ett døgn, hvis du ikke bruker ferdig utvannet klippfisk.
I denne oppskriften putter jeg alt i en kjele og heller over tomater til slutt.
Da er det bare å kose seg... og vente🌿
'Millionbøf' høres ut, som en dyr biffrett, men nope !
Det er navnet på en kjent middagsrett fra Danmark.Millionbøf er bare stegt kød og løg i brun sauce - og sådan skal det være !
Millionbøf er stekt kvernet oksekjøtt, som blir delt i 'en million' biter.
Oksekjøttet inneholder 6% fett, så det er det vi kaller karbonadedeig.
Retten blir servert med poteter, pasta eller ris -og gjerne grønnsaker.
Det er 'kartoffelmos' og spaghetti, som er det mest vanlige tilbehøret.
Her serverer jeg kjøttgryta med en enkel 'kartoffelmos' 🌿
Scampi og grønnsakene blir akkurat passe stekt.
Sausen lager seg selv inne i pakken -av skalldyrkraften, grønnsakene, sitron og soyasaus.
Jeg serverer retten med hvitløksbaguetter, som jeg pakker inn i folie og legger i bålpannen, sammen med 'pakken' med scampi og grønnsaker 🌿
Sausen lager seg selv inne i pakken -av skalldyrkraften, grønnsakene, sitron og soyasaus.
Jeg serverer retten med hvitløksbaguetter, som jeg pakker inn i folie og legger i bålpannen, sammen med 'pakken' med scampi og grønnsaker 🌿
Skav er strimlet kjøtt, som er en urgammel måte og tilberede kjøtt på.
Det gjør det enklere å mørne, tørke, salte og eventuelt fryse kjøttet. Metodene er mest brukt av samefolket -og det var i hovedsak reinkjøtt, som ble behandlet på denne måten, men nå lages det også skav av elgkjøtt.
Velsmakende middag hvor alt serves fra en kjele.
Her har jeg laget en utgave av elgskav, som jeg koker på bålpannen.
Smaken blir ikke bedre enn på en vanlig kokeplate, men det er så koselig 🍂
Gjør gjerne klar gryten inne, sette den på bålpannen og kok den ferdig ute.
Nachos er meksikanske chips laget av maismel og fritert i olje.
De opprinnelige nachos besto av stekt mais tortillas dekket med smeltet cheddar ost og jalapeño. Andre versjoner består av flere ingredienser med kjøtt og grønnsaker.
Server nachos med 👉 Tomatsalsa og 👉 Guacamole 🍅🌿
Alle vet at hjemmelaget er absolutt best, men på 'hyttevis' så jukser jeg litt, som vanlig.
Frikassé er en rett der kjøtt og grønnsaker deles opp i biter og kokes i buljong eller saus, og jevnes med fløte så det blir en lys tykk saus 🌿
Alt kokes sammen i en kjele !
Enkelt, godt og ikke så verst sunt.
Rydd opp i grønnsaksskuffen og bruk de grønnsakene du har til rådighet.
Herlig, smakfull gryte med kylling, poteter og grønnsaker i kremet frikassé-saus 🐔
Gryta minner om hønsefrikassé, men du slipper å koke og rense den feite høna.
Det er noe skikkelig klin, spør du meg, men du får selvsagt en bedre saus enn med fond.
Kjøttblandingen, som minner litt om bolognese serveres i hamburgerbrød 🍔
Den originale Sloppy Joe ble angivelig funnet opp i 👉 Sloppy Joe's i Key West
The Original Sloppy Joe Sandwich…IT MADE US & KEY WEST FAMOUS !
Delicious ground beef in a sweet rich tomato sauce, with onions, peppers and spices.
Min utgave av Sloppy Joe er fetende, klissete og knallgod !
Jeg serverer 'burgerne' med ovnsbakte poteter.
I den opprinnelige retten er kjøttkraft en sentral ingrediens. Kraft kokes ved at kjøtt og bein av rein trekkes i vann, gjerne i flere timer. På den måten får man en smakfull og næringsrik kraft eller buljong, som utgangspunkt.
Det finnes mange ulike oppskrifter på Bidos 🌿
Noen foretrekker klar kjøttkraft, som den opprinnelig blir laget med og andre en tykk brun saus.
Min versjon av Bidos er med reinsdyrstek av bog, en blanding av den opprinnelig med kjøttkraft, smaksatt med litt kjøttfond og tyknet med meljevning, samt bittelitt Mrs Chengs soppsoya 🌿
Nyretapp eller slakterbiff, som den også kalles har lenge vært slakterens hemmelighet ♫♪
Kjøttstykket ligger på innsiden av ryggen som et beskyttende muskellag mot nyrene.
Slakterens hemmelighet med stekte poteter, brokkolini, tomatsalat og peppersaus 🍅
Ferdig kokte poteter er i utgangspunktet ikke godt, vasne og smakløse, men når man steker dem i godt smør med masse krydder så blir de faktisk etanes og ikke så verst gode.
Dagens grønnsaker er brokkolini og tomatsalat fra Annis 🌿
Dessert
Bakte plommer & bjørnebærSupergod dessert med plommer, bjørnebær og valnøtter.
Desserten er best varm, men god kald også 🌿
Jeg serverer desserten med mager vanilje kesam, men velg det tilbehøret du synes er best - eller sunnest, som is, vaniljesaus, tyrkisk yoghurt eller creme fraiche.
Jeg serverer desserten med mager vanilje kesam, men velg det tilbehøret du synes er best - eller sunnest, som is, vaniljesaus, tyrkisk yoghurt eller creme fraiche.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar