}); Edels Mat & Vin: Meksikansk ostesmørbrød / Quesadillas på bålpanne med lammerull, ost, tomatsalsa & pesto ! Google+

lørdag 10. september 2022

Meksikansk ostesmørbrød / Quesadillas på bålpanne med lammerull, ost, tomatsalsa & pesto !


Quesadillas, kan også kalles for ett meksikansk ostesmørbrød 🌿

Quesadillas er tortillalefser. som blir fylt med ost -og annet snadder. 
Deretter blir de stekt gylne og sprø i en stekepanne 
- eller, som her - på en bålpanne.

Når man griller på bålpanne er det lurt med mat, som ikke 'drysser og søler' altfor mye når man skal snu og vende på dem. Bruk gjerne grillbrett av aluminium, så du slipper og miste fyllet eller i verste fall hele tortillalefsen ned i bålpannen.

Her har jeg laget en veldig enkel utgave med lammerull, norvegia ost, 
👉 pesto -og 👉 tomatsalsa 🍅 
På hyttevis ble det litt juks med kjøpt tomatsalsa og pesto.

Jeg brukte god lammerull fra Annis Pølsemakeri på Ringebu, men du kan gjerne bruke vanlig kokt skinke eller annen type kjøtt, som salami eller stekt kylling.


Du trenger:
  • Tortilla
  • Lammerull eller skinke
  • Ost
  • Pesto
  • Tomatsalsa
Sånn gjør du:
  1. Smør tomatsalsa og/eller pesto på tortillalefser.
  2. Legg på ost og lammerull eller skinke.
  3. Brett lefsene sammen. Kan gjerne dele dem i to, så blir det lettere og snu dem på bålpannen.
  4. Legg dem på grillristen, gjerne i ett grillbrett og grill dem på hver side. Tiden vil variere etter hvor varm bålpannen er og høyden på risten. Snu dem ofte og ta dem av når osten er smeltet. 





Månen er på vei opp !

Fullmåne !

Ingredienser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar