}); Edels Mat & Vin: Express Amerikansk gulasj / Pasta & kjøttsaus i trykkoker ! Google+

torsdag 15. september 2022

Express Amerikansk gulasj / Pasta & kjøttsaus i trykkoker !

🍂 Jeg koker retten i Crock-Pot Express Multicooker. 

Det er en dampkoker, langtidskoker og trykkoker i samme maskin.

Året er 1936, og oppfinneren Irving Naxon søker patent for et bærbart husholdningsapparat, som snart skulle snu markedet på hodet. Den lille innretningen som så veldig liten og beskjeden ut, skulle snart revolusjonere de amerikanske husholdningene.

2010 Crock-Pot kommer endelig til Norden og de andre nordiske landene! Nå oppdager hele Skandinavia fordelene med å lage mat med langkoking.

2018 Crock-Pot Express lanseres i Skandinavia. Dette er en multicooker med trykkokingsfunksjon, som gjør det mulig å velge om man vil tilberede maten raskt eller langsomt.


Ekte Ungarsk gulasj lages med oksekjøtt i biter, poteter og grønnsaker i krydret tomatsaus. Den skal koke lenge, så kjøttet blir mørt og smakene virkelig få satt seg.

På Amerikansk 
vis bytter vi ut oksekjøtt i biter med kjøttdeig, poteter med pasta - og legger det i Crock-Pot' gryta 🍎 
Klar til servering på under 30 minutter !!


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 500 g kjøttdeig
  • 2 ss olje
  • 1 liten gul løk, finhakket
  • 1 paprika, i små terninger
  • 3 fedd hvitløk, revet
  • 780 g hermetisk tomat / Bruker du tomater med oregano og basilikum, kan du halvere mengden med tørket krydder 👇
  • 2 ts tørket oregano
  • 2 ts tørket basilikum
  • Salt
  • Pepper
  • 200 g små pasta med koketid på 7-10 minutter.
  • Revet ost, som smelter lett.
Sånn gjør du:
  1. Ta av lokket på kjelen og sett på funksjonen BROWN/Sauté og trykk START. La den varmes opp, det tar 5 minutter. Da står det HEAT. Når den er varm begynner nedtelling på klokken. Den starter på 30 minutter, men det har ingen betydning da du skal skifte program.
  2. Hell olje i kasserollen, tilsett kjøttdeig. La det steke under omrøring i ca. 5 minutter. Tilsett løk og hvitløk og la det surre videre i 5 minutter.
  3. Trykk STOPP.
  4. Tilsett de øvrige ingrediensene, unntatt ost -og bland alt godt sammen. 
  5. Sett på lokket og lukk det. Skyv trykkventilen til stengt for damp.
  6. Velg funksjonen MANUELL, HØYT TRYKK og still den inn på 5 minutter. Først varmes den opp, det tar 10 minutter. Når den er varm starter nedtellingen.
  7. Når koketiden er ferdig så slipp forsiktig ut luften av trykkventilen. Bruk ett kjøkkenredskap ikke hendene, for det er veldig varm damp.
  8. Åpne forsiktig lokket, da det varm damp i kjelen.
  9. Dryss over revet ost ved servering.
Hvis du bruker slowcooker kan du følge anvisning etter oppskriften du finner 👉 her .
Retten kan også kokes i vanlig kjele, pass på veskenivået og tilsett mer kraft hvis nødvendig.

Restemiddag
Gryta kan oppbevares i kjøleskapet ett par dager -eller fryses en måned eller to.
Legg restene over i en ildfast form, dryss over revet ost og gratiner den i stekeovn på 180 grader i 30 minutter. Bruk gjerne dampfunksjon på stekeovnen, hvis du har det.

Express Amerikansk gulasj  

Crock-Pot Express Muliticooker 

Bruk fullkornspasta eller pasta med ekstra fiber.
Fiber trekker med seg vann inn i magen og bidrar til en god og langvarig metthetsfølelse.
Fiber har også en positiv innvirkning på blodsukkeret og kolesterolet.


Men, altså..
Gemelli er vanlig hvit pasta, som er tilsatt ekstra fiber. Fiberinnholdet ligger på seks prosent. Vanlig pasta og fullkornspasta inneholder henholdsvis tre og sju prosent fiber.
Så, dessverre -pasta ligger fremdeles på bunnen av listen over sunne matvarer
🍅








Ingredienser 


Frys ned restene !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar