04 september 2022

Ukemeny - September !


September - allerede 🍂
Har du ikke oppnådd brunfargen du har strevd for hele sommeren, kan du gi opp nå !
Fordelen er att du ikke trenger 'bikinikropp'. Har du bikini, som du kan ta på kroppen har du 'bikinikropp', men det er dessverre så mange, som ikke er fornøyd med seg selv !
Du er bra nok !!

Men, september kan være utrolig fin og solen varmer fremdeles.
Ta deg en tur på fjellet eller i skogen og opplev vår vakre natur 🍂

Med høsten kommer også mye godt, vi bor jo "Midt i matfatet".
Ferske rotgrønnsaker, blomkål, brokkoli, løk, ferskt lammekjøtt, sopp og bær.

Denne uken skal vi kose oss med masse god mat, tenne levende lys, fyre med ved... strøm har vi jo ikke råd til i hvert fall ikke vi, som bor langt nede på værkartet !

Link til oppskriftene finner du i navnet på retten !
Lag en fin uke 🍂.


Jalfrezi er en indisk curry.
Den blir laget i mange utgaver med forskjellige proteiner.
Lam, geit, kylling, fisk eller vegetar med grønnsaker er de mest brukte i India.

Denne utgaven av Jalfrezi er en smaksbombe med torsk.

Godt tilbehør er basmatiris og nanbrød 🌿 
Basmatiris dyrkes i India og Pakistan.
Den har en litt nøtteaktig smak og passer godt til krydrete retter.

Server gjerne retten med naturell yoghurt eller 👉 Raita


Tirsdag

'Millionbøf' høres ut, som en dyr biffrett, men nope !
Det er navnet på en kjent middagsrett fra Danmark.

Millionbøf er bare stegt kød og løg i brun sauce -
og sådan skal det være !


Retten blir servert med poteter, pasta eller ris -og gjerne grønnsaker.
Det er 'kartoffelmos' og spaghetti, som er det mest vanlige tilbehøret.

Her serverer jeg kjøttgryta med en enkel 'kartoffelmos' 🌿
Det smakte utrolig godt faktisk, selv om retten inneholder få og enkle ingedienser !


Onsdag

Det beste fra to verdener ; Sjø & land ♫♪
I denne retten bruker jeg ytrefilet av storfe og scampi i en smaksrik tomatsaus 🍅
Ikke akkurat billig onsdags-smiddag, men i gryter kan du bruke billig biff a'la First Price.

Pasta eller ris passer godt til denne retten.
I denne oppskriften bruker jeg gode eggnudler fra Vietnam, som tilbehør.


Torsdag

Har du prøvd potetgull og ost, som panering.
Det er utrolig digg !
Kyllingen blir saftig inni og sprø utenpå !

Du kan bruke hvilken potetchips du vil. Jeg bruker potetgull med salt og pepper.
Steketiden vil variere etter tykkelsen på kyllingfileten, så ett steketermometer kan anbefales.

Jeg serverer de sprø kyllingfiletene med fløtegratinerte poteter og brokkolini,
men de kan gjerne serveres med salat og godt brød, pommes frites og bearnaise
- eller hva du måtte ha lyst på.


Fredag

Cannelloni er store hule pastarør. 
Denne velsmakende fylte pastaretten er kalt cannelloni i Italia, og er kjent i Amerika, som manicotti. Ordet cannellone betyr bokstavelig talt "et stort rør".

Herlig pastarett med nydelig tomatsaus 🍅
Serveres med salat 🌿


Lørdag

Tomatbasert bacalaogryte er skikkelig godt 🍅

Her har jeg laget en utgave, som jeg koker i kjele på bålpannen.
Smaken blir ikke bedre enn på en vanlig kokeplate, men det er så koselig 💚

Retten trenger litt planlegging da du må vanne ut klippfisken i ett døgn, hvis du ikke bruker ferdig utvannet klippfisk.

I denne oppskriften putter jeg alt i en kjele og heller over tomater til slutt.
Da er det bare å kose seg... og vente 🌿


Søndag

Hanger steak / Butcher steak, nyretapp  eller slakterbiff, som den også kalles har lenge vært slakterens hemmelighet ♫♪
Kjøttstykket ligger på innsiden av ryggen, som et beskyttende muskellag mot nyrene.

Ikke bare er nyretapp godt, men det er faktisk veldig billig også.
Nyretapp koster ca. 1/3 av det du må betale for ytrefilet av storfe.
Men, dessverre er det ikke veldig lett å få tak i. 

Du kan gjerne servere kjøttet med ønsket bifftilbehør, som pommes frites & bearnaise, ovnsbakte poteter & peppersaus og salat eller grønnsaker.

I denne utgaven lagde jeg en smakfull salat med blant avokado og mango, - og en god, litt hot asiastisk dressing med chili
🌿


Ukens dessert

Herlig fløyelsmyk sjokoladepanna cotta, toppet med vispet krem og hakket daimsjokolade 🍂

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF