}); Edels Mat & Vin: Panna Cotta med daim ! Google+

søndag 4. september 2022

Panna Cotta med daim !


Daim har vært og er min favoritt sjokolade i over 50' år !

Daim er en sjokolade med kombinasjon av sprø mandelkrokan og mykt -melkesjokoladetrekk. 
Sjokoladen er mest populær i Skandinavia, men blir også solgt i blant annet Frankrike, Tyskland og Storbritannia. Sjokoladen ble utviklet av Freia i 1953 og lansert i Sverige og Norge samme år. Den ble videre lansert i Finland rundt 1963 og i Danmark i 1971.

Nå får du også kjøpt Daim Melkesjokolade. 
En magisk kombinasjon av to kjente klassikere, Freia Melkesjokolade og deilige biter av Daim.

Herlig fløyelsmyk sjokoladepanna cotta, toppet med vispet krem og hakket daimsjokolade 🍂


Denne utgave en ganske myk i konsistensen, så den bør ikke hvelves over på tallerken.
Du kan bruke en ekstra plate med geleantine, hvis du ønsker det, men jeg synes den er ganske så perfekt 🍂

Du trenger til 5 porsjoner:
  • 2 stk gelatineplater
  • 1 stk vaniljestang
  • 5 dl kremfløte
  • 200 g melkesjokolade med daim
Topping
  • 1 stk dobbel daimsjokolade
  • Kremfløte vispet til krem
Sånn gjør du:
  1. Legg gelatineplater i kaldt vann imens du lager resten av blandingen.
  2. Snitt vaniljestengen på midten, skrap ut vaniljefrøene. Både frø og stang skal legges i fløten.
  3. Kok forsiktig opp fløten med vaniljestang og la det småkoke i 5 minutter så du får ut alle smakene i vaniljestangen.
  4. Ta ut vaniljestangen.
  5. Tilsett sjokoladen i biter, la sjokoladen smelte helt under omrøring på svak varme. Bruk god tid så alt smelter.
  6. Ta kjelen av platen og rør inn gelatinplater, en og en om gangen.
  7. Sil blandingen over i en mugge eller lignende.
  8. Hell blandingen i små former eller glass.
  9. Avkjøl minst 4 timer før servering. Du kan gjerne lage dem dagen før de skal serveres.
  10. Før servering visper du fløte til krem og hakker opp daimsjokoladen.
  11. Legg på en skje kremfløte og dryss over daim rett før servering.
Ingredienser 

Kok opp fløte, vanilefrø og vaniljestang

Smelt sjokoladen i fløten og rør inn gelatine

Sil blandingen 

Settes kaldt i minst 4 timer !

Visp fløte til krem

Spis & Nyt 🍂

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar