01 juli 2023

Sloppy Joe med cheddar !


Sloppy Joe er en amerikansk matrett som består av kjøttdeig av storfe, løk, ketchup og sterke smakstilsetninger 🌿
Kjøttblandingen, som minner litt om bolognese serveres i hamburgerbrød 🍔

Den originale Sloppy Joe ble angivelig funnet opp i 👉 Sloppy Joe's i Key West 

The Original Sloppy Joe Sandwich…IT MADE US & KEY WEST FAMOUS !
Delicious ground beef in a sweet rich tomato sauce, with onions, peppers and spices.

Min utgave av Sloppy Joe er fetende, klissete og knallgod !
Jeg serverer 'burgerne' med ovnsbakte poteter.


Til 3 stk Sloppy Joe's trenger du:
  • 400 g kjøttdeig av storfe
  • Stekesmør
  • 1 stk liten løk
  • 1 stk paprika
  • 3 ts hvitløk
  • 1 dl  Heinz ketchup
  • 1 dl vann
  • 2 ss brunt sukker / sukrin gold
  • 2 ts chilipulver
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts peppper
  • 1 ss soyasaus
  • Tabasco
  • Hamburgerbrød
  • Cheddar
  • Tørkerull eller kniv & gaffel
Sånn gjør du:
  1. Stek kjøttdeigen i en høy stekepanne eller en romslig kjele til den nesten er gjennomstekt.
  2. Hakk løk og finhakk/press hvitløk.
  3. Tilsett løk og hvitløk i kjøttdeigen og stek til løken er gyllen.
  4. Skjær paprika i terninger.
  5. Tilsett paprika, ketchup, brunt sukker (jeg bruker sukrin gold), chilikrydder, soyasaus, vann, salt og pepper.
  6. La det småkoke i 30 minutter.
  7. Smak til med tabasco, etter smak og behag !! Jeg brukte ca. 30 dråper !
  8. Legg kjøttblandingen på hamburgerbrød, legg på cheddar ost, legg på ett nytt lag med kjøtt og server herligheten med ovnsbakte poteter.
Ovnsbakte poteter
  • Gode poteter, gjerne nypoteter eller mandelpoteter
  • Salt
  • Pepper
  • Grillkrydder
  • Rapsolje
Sånn gjør du:
  1. Del poteter i båter, gjerne med skallet på.
  2. Legg potetene jevnt utover på et bakepapir, krydre med salt, pepper, grillkrydder og hell over godt med olje.
  3. Stek i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter.
' Sloppy Joe ' 🐮


Sloppy Joe 

Sloppy Joe 

Poteter klare til steking

Sloppy Joe
Sommeridyll i fjellheimen 🌿

Sommeridyll i fjellheimen 🌿

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF