16 september 2023

Kylling Piccata med spaghetti & brokkolini


Ordet piccata refererer til kjøtt vendt i mel, sautert og deretter tilberedt i en smakfull piccata-saus, laget av ferskpresset sitronsaft, kapers og smør 🌿

Kylling Piccata er en italiensk klassiker med herlig smak av syrlig sitron, god smørsmak og salte toner fra kapers 🍋

Retten serveres med kokt ris eller pasta.
Asparges, brokkolini, brokkoli, erter passer godt til retten, hvis du vil ha grønnsaker til.

Jeg serverte kyllingen med spaghetti & brokkolini 🌿
På hyttevis ble pasta og grønnsaker kokt i samme kjele !

 
Du trenger til 3 porsjoner:
  • 2-3 stk kyllingfilet
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 4 ss hvetemel
  • 100 g smør
  • Olje 
  • 1-2 stk sjalottløk
  • 2 ts hakket hvitløk
  • 1 dl tørr hvitvin eller rosévin
  • 2 dl kyllingkraft
  • 1 ss kapers
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ts sitronskall
  • Bladpersille 
  • Spaghetti
  • Brokkolini 
Sånn gjør du:
  1. Del kyllingfilet i to, så tykkelsen blir halvert. Jeg kjøpte First Price kyllingfilet, som er delt i to. Praktisk 🐥
  2. Krydre kyllingen med salt og pepper på begge sider.
  3. Legg mel på en tallerken og vend kyllingfilet i melet.
  4. Varm olje og 2 ss smør i en panne på middels høy varme til smøret smelter. 
  5. Stek kyllingen rask på begge sider, til den er godt brunet. Sett den til side.
  6. Tilsett sjalottløk og hvitløk i pannen og stek løken til den er gyllen.
  7. Tilsett deretter vinen og la det småkoke til mengden er halvert. 
  8. Tilsett kyllingkraft (vann og 1/2 terning kyllingbuljong), kapers (jeg grovhakket den) sitronsaft og sitronskall, og kok i et par minutter.
  9. Tilsett resten av smøret og rør godt til smøret smelter. Smak til med salt og pepper.
  10. Legg kyllingen tilbake og la det surre til kyllingen er gjennomstekt og varm. 
  11. Server med ønsket tilbehør og ett dryss persille.
🌿  Spaghetti & Brokkolini
  1. Kok spaghetti etter anvisning på pakken i godt saltet vann til det gjenstår 3-4 minutter av koketiden.
  2. Tilsett brokkolini og la det koke videre i 3-4 minutter.
  3. Sil av vannet.
  4. Legg spaghetti og brokkolini på en tallerken, legg på noen skjeer med saus og kyllingfilet. Dryss over persille og mer av den gode sausen. 
🌿  Tips
Hvis du ikke vil ha hvitvin i retten kan du erstatte den med kyllingkraft og 1-2 ts hvitvinseddik. 

🍋  Pass på at du bruker kun det gule ytterste skallet på sitronen. Får du med det hvite kan sausen fort smake litt beskt.


Det smaker godt med ett kaldt glass, tørr, billig, men god rosévin i hyttevennlig resirkulerbar klimasmart plastflaske til denne retten 🌿

    Bombus Rosé 2022

Saftig og lett, hint av lime med preg av røde bær, solbær, litt nesle og drops.

Kylling Piccata

Sitronskall

Forbered alle ingrediensene

Kylling Piccata

Kylling Piccata


Spaghetti & Brokkolini


Heggsetra - Sør Fron - 16 september 2023

Lotta - På hyttetur / Heggsetra 16.09.2023


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF