Italiensk gryte med kjøttdeig, pasta og knallgode smaker !


Med en Crock-Pot/slowcooker kan du lage smakfulle, varmende retter hele året
🍂
Imidlertid er det på høsten, ved overgangen til kjøligere vær og på vinteren jeg bruker den mest.
Smaksrike gryter, fårikål, pinnekjøtt og store kjøttstykker er det, som passer aller best i 'potten'.

Gryta kan selvsagt kokes i en vanlig kjele !
Jo lengre koketid, jo bedre blir den. Den bør koke i 30 minutter eller mer, gjerne ett par timer. 
Pass på at den ikke koker tørr og tilsett litt kjøttkraft eller vann hvis nødvendig. 
Tilsett pasta mot slutten av koketiden.


Dette er nok en utgave av en ganske raus, smakfull og billig gryte basert på kjøttdeig, tomatsaus, masse krydder og pasta 🍅 
Her bruker jeg 50/50 med kjøttdeig av storfe og kjøttdeig av svinekjøtt. 

Du kan mette en sulten storfamilie 20 minutter etter du kommer hjem 🌿
Kanskje du har skolebarn, som kommer hjem litt tidligere og kan slenge oppi pastaen.

Tilberedning tar ca. 15 minutter. Det kan du gjerne gjøre kvelden før.
Sett kjelen i kjøleskapet natten over -og sett på Crock-Pot'n før du reiser på jobb.

Sett kjelen midt på bordet sammen med revet ost, en enkel salat og godt brød.


Du trenger til 6-8 porsjoner:
  • 400 g kjøttdeig av storfe
  • 400 g kjøttdeig av svinekjøtt
  • 1 stor løk, finhakket
  • 1 ss hvitløk, hakket
  • 2 stenger stangselleri, hakket
  • 400 g tomatsaus, Passata (kan erstattes med hermetisk tomat)
  • 800 g hermetisk tomat, gjerne med basilikum og oregano
  • 2 ss Worcestershiresaus
  • 2 ts Maldon eller annen type flaksalt
  • 1 ts nykvernet sort pepper
  • 2 ts basilikum
  • 2 ts orgeano
  • 300 g pasta med koketid på 5-10 minutter
  • Revet ost
  • Basilikum
Sånn gjør du:
  1. Stek kjøttdeigen i to omganger i en stekepanne.
  2. Legg den stekte kjøttdeigen over i kjelen og avkjøl kjøttdeigen før du tilsetter løk, hvitløk, tomatsaus, hermetisk tomat, stangselleri, Worcestershiresaus, salt, pepper, oregano og basilikum  Bland alt godt sammen. Dette kan du gjøre dagen før. Sett kjelen i kjøleskapet natten over.
  3. Sett på lokket og kok på LOW i 8-9 timer eller HIGH i 4-5 timer. 
  4. Mot slutten av koketiden blander du inn ukokt makaroni eller annen pasta, som har 5-10 minutters koketid. Kok retten videre i ca. 20 minutter eller til pastaen er kokt.
  5. Dryss over revet ost og gjerne litt frisk basilikum ved servering.
Restemiddag - Italiensk gryte 

🌿 Restemiddag 

Gryta kan oppbevares i kjøleskapet ett par dager -eller fryses en måned eller to.

Legg restene over i en ildfast form, dryss over revet ost og gratiner den i stekeovn på 180 grader i 30 minutter. Bruk gjerne dampfunksjon på stekeovnen, hvis du har det.

Jeg legger rester direkte i en ildfast form. 
Du kommer til å huske og spise den, når du lurer på hvor den ildfaste formen har tatt veien.

Sett retten inn i stekeovn fra frossen tilstand.
Stek den med folien på i ca. 10 minutter på 180 grader. 
Dryss over revet ost og stek den videre i ca. 30 minutter.

Italiensk gryte !

Italiensk gryte

Italiensk gryte

Italiensk gryte

LOW i 8 timer

Italiensk gryte med pasta


Italiensk gryte med pasta 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF