Nyretapp eller slakterbiff, som den også kalles har lenge vært slakterens hemmelighet ♫♪
Kjøttstykket ligger på innsiden av ryggen som et beskyttende muskellag mot nyrene.
Den ligner på brokkoli, men er mindre, har lengre stilker og smaker litt søtere.
Grønnsaken kalles også aspargesbrokkoli fordi smaken på stilken minner om asparges.
Nå finner du den populære grønnsaken i de fleste dagligvarebutikker !
Du trenger:
Kjøpte ferdig renset nyretapp på Annis Ringebu i dag, kr. 239,- per kilo for verdens møreste kjøttstykke !
Les mer om Nyretapp 👉 her !
På hytta er det lov med litt enkle løsninger.
Jeg serverer nyetapp med ferdig kokte poteter, som jeg steker i stekepannen og bruker ferdig peppersaus fra Jacobs.
Den sausen er faktisk veldig god 🌿
Ferdig kokte poteter er i utgangspunktet ikke godt, vasne og smakløse, men når man steker dem i godt smør med masse krydder så blir de faktisk etanes og ikke så verst gode.
Du finner oppskrift på gode peppersauser 👉 her - hvis du vil lage sausen fra bunnen av.
Dagens grønnsaker er brokkolini og tomatsalat fra Annis 🌿
Brokkolini er en krysning mellom brokkoli og den asiatisk grønnsaken gai lan.Den ligner på brokkoli, men er mindre, har lengre stilker og smaker litt søtere.
Grønnsaken kalles også aspargesbrokkoli fordi smaken på stilken minner om asparges.
Nå finner du den populære grønnsaken i de fleste dagligvarebutikker !
- 150-200 g nytetapp per porsjon
- Rapsolje og smør til steking
- Kokte poteter
- Brokkolini
- Tomatsalat med rødløk, fetaost, bladpersille, olje
- Peppersaus
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Skjær ut senen som går langs midten av nyretappen, hvis den ikke er fjernet før du kjøpte kjøttstykket og finskjær den.
- La kjøttet ligge i romtemperatur i 30 minutter eller lenger.
- Lag peppersaus og tomatsalat.
- Krydre nyretappen godt med salt og pepper. Når du har krydret den, tilsett mer pepper ! 😋
- Varm opp en stekepanne og tilsett stekesmør eller rapsolje, gjerne begge deler.
- La pannen bli ordentlig varm før du steker kjøttet i 3 minutter på hver side. Steketiden kommer an på tykkelsen på kjøttet. Kjernetemperatur er fra 50°C og til max 59°C for mørt, medium stekt kjøtt.
- Ta kjøttet ut av pannen og la det hvile i 10-15 minutter med aluminiusfolie over kjøttet. Ikke pakk kjøttet inn i folien.
- I mens kjøttet hviler steker du poteter i samme panne, som du stekte kjøttet i. Koker brokkolini og varmer opp sausen.
- Del kjøttet opp i ca. 2 cm tykke skiver før servering.
Slakterens hemmelighet ! |
Steker poteter ! |
Ingredienser - Nyretapp ! |
Ferdigretter fra Annis på Ringebu |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar