Kyllingform med poteter og grønnsaker !

Alt i en form - Enkelt og greit !

Den retten inneholder proteinrik kylling, poteter, masse friske grønnsaker og gode smaker 🌿

Ikke den raskeste middagen, da den må stekes i nesten en time, men veldig enkel å tilberede.
Det er ikke nødvendig å brune kyllingen på forhånd hvis du ikke ønsker sprøtt skinn.


Du trenger til 4 porsjoner:
Porsjoner ikke personer, noen spiser gjerne to 🌿
  • 4 stk store rå kyllinglår
  • Grillkrydder
  • 1 dl lys soyasaus, a'la kikkoman
  • 1 dl grønnsaksbuljong, vann og 1/2 knust buljongterning
  • Smør
  • 4 stk poteter
  • 2 stk store gulrøtter
  • 1-2 stk pastinakk
  • 1 stk kinesisk hvitløk (hvitløk uten fedd)
  • 4 stk vårløk
  • 1 stk rødløk
  • 1 rød chilli
  • Bladpersille
Sånn gjør du:
  1. Brun kyllinglår raskt, i en varm stekepanne med litt olje på alle sider, legg dem til side. 
  2. Del potetene i ganske små båter. Jeg brukte nypoteter med skallet på. Legg dem i en ovnspanne eller ildfast form.
  3. Skrell og del gulrøtter og pastinakk i skiver. Legg dem i formen.
  4. Kutt vårløk i ringer. Skrell og grovhakk rødløk. Finhakk hvitløk. Legg all løken over i formen.
  5. Dryss på finhakket chili og hakket bladpersille.
  6. Hell over grønnsaksbuljong og soyasaus.
  7. Legg kyllinglårene på toppen. Krydre dem godt med grillkrydder og legg på en god bit smør.
  8. Stekes ved 200°C i ca. 50 minutter.
Ingredienser

Grønnsaker

God middag !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF