Tunfisk, som du får kjøpt hermetisert på boks er laget av små tunfisk med lite tungmetaller.
Fersk tunfisk er fra de store fiskene, og der er det mye mer tungmetaller.
Jo større fisken er, desto mer kvikksølv er det i den.
Derfor bør du ikke spise fersk tunfisk altfor ofte.
Det er ikke noe problem å spise en porsjon pasta om dagen, så lenge du velger fullkornsvariant, og ikke overspiser. Fullkornspasta kan sammenliknes litt med grovt brød i næringsinnhold, og det er jo noe som er bra å spise. Men man spiser ikke grovt brød alene, man har på noe proteinholdig pålegg. Det samme gjelder når du spiser pasta til lunsj. Du må ha en sunn proteinkilde. I tillegg er det lurt å spise litt grønnsaker sammen med det, vi trenger 300 g grønnsaker hver dag, så man må spre det utover dagen.
Nydelig oppskrift og informasjon om fersk tunfisk finner du 👉 her !
Tunfisk-pasta er laget med 'Tunfisk på boks' !
Ønsker du å føle deg trygg på at tunfisken du kjøper stammer fra bærekraftige kilder, bør du se etter en boks med MSC-merket for sertifisert bærekraftig sjømat.
- MSC-merket betyr at fiskerienes gode forvaltning sikrer at fiskebestander og livsmiljøer er og forblir sunne og produktive, og at levebrødet for små fiskerisamfunn opprettholdes.
- MSC-merket betyr at fiskerienes gode forvaltning sikrer at fiskebestander og livsmiljøer er og forblir sunne og produktive, og at levebrødet for små fiskerisamfunn opprettholdes.
Visste du at hullet i en pasteskje har plass til nøyaktig 100g spaghetti ? |
Takk, det var hyggelig lesning 💚
Rask, sunn, smaksrik, knallgod lunch eller middag på under 30 minutter 🌿
Du trenger til 3 porsjoner :
- 185 g tunfisk i olje
- 250 g fullkorn spaghetti
- 2,5 liter vann og 2 ts salt til koking av spaghetti
- 1 ss olje
- 2 fedd hvitløk
- 1 sitron
- Bladpersille
- Salt
- Pepper
- Kruspersille
- Kok opp 2,5 liter vann tilsatt 2,5 ts salt til koking av 250g pasta.
- Vask sitronen og riv sitronskallet.
- Forberede hvitløk, persillie, tunfisk og sitron.
- Kok pasta al'dente etter anvisning på pakken. Sil av vannet, men ta vare på 1 dl av pastavannet.
- Press/riv hvitløken og stek den i olje i en varm stekepanne i 30 sekunder.
- Rør inn alt innholdet i tunfiskboksen, ca. 2 ts sitronsaft, ca. 2 ss hakket persillie og 1/2 dl pastavann.
- Stek det under omrøring til alt er gjennomvarmt.
- Bland nykokt avsilt pasta inn i tunfiskblandingen. Bland inn ekstra pastavann, hvis nødvendig.
- Krydre godt med salt og pepper.
- Dryss over sitronskall og hakket kruspersille rett før servering.
Ingredienser |
Tunfisk pasta |
Spaghetti og hvitløk |
Tunfisk spaghetti ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar