Enkelt, klassisk koldtbord til familieselskap eller andre sammenkomster.
Buffé er et begrep, som kommer fra fransk og latin og opprinnelig betyr 'praktbord' 🌺
Servering av koldtbord trenger en del forberedelser, men når gjestene kommer er det veldig hyggelig å kose seg sammen med gjestene istedenfor og stå på kjøkkenet med forrett, hovedrett og dessert. Gjestene forsyner seg selv med det de har lyst på -og du slipper å servere dem ved bordet 🍴 Vinn vinn situasjon 💛
Klassisk 70-80'talls koldtbord med kabaret, karbonader med løk, spekemat, potetsalat, eggerøre, litt røkelaks og en god kyllingsalat. Perfekt koldtbord for alle generasjoner.
Det er helt innenfor og bruke ferdig produkter, som smør, loff, remulade og majones.
Jeg jukset denne gangen med karbonadene.
Jeg kjøpte knallgode karbonader fra 👉 Bakken Øvre Gårdsmat i Løiten på
Moralen er ; bruk gjerne ferdigprodukter hvis de er gode.
Kjører du E6 forbi Bolleland på Espa, så tar turen innom, de har mer enn gode boller.
De selger blant annet produkter fra Bakken Øvre Gårdsmat.
Hjemmelaget fersk potetsalat er bedre enn de utgavene du finner i kjøledisken, så den bør du lage selv. Kabaret er også veldig enkelt å lage, samt at den smaker 1000 ganger bedre enn masseprodusert kabaret.
Dessert er byttet ut med sjokoladekake og retro rullekake med krem & jordbær 🍓 Kaffe & brus eller annet kaldt drikke ☕
Familiekoldtbord
Kyllingsalat med pasta 👉 oppskrift
Spekemat med melon og jordbær
Karbonader 👉 oppskrift , med varm løk 👉 oppskrift
Rekekabaret med remulade 👉 oppskrift med pepperlaks / 👉 med fiskepudding
Sjokoladekake med bringebær 👉 oppskrift
Rullekake med jordbær-ratatouille 👉 oppskrift
Spekemat med melon og jordbær
Karbonader 👉 oppskrift , med varm løk 👉 oppskrift
Rekekabaret med remulade 👉 oppskrift med pepperlaks / 👉 med fiskepudding
Sjokoladekake med bringebær 👉 oppskrift
Rullekake med jordbær-ratatouille 👉 oppskrift
Sånn gjør du:
- Stek sjokoladekaken to dager før servering.
Dagen før servering
- Lag kabaret, den må stivne, så den må lages dagen før servering.
- Lag potetsalat
- Lag remulade, hvis du vil lage den selv 👉 oppskrift
- Stek karbonader og løk
- Lag kyllingsalat.
Maten må selvfølgelig dekkes godt til og oppbevares i kjøleskapet.
På formiddagen
- Lag jordbær-ratattouille til rullekaken, den bør stå en time eller to i kjøleskapet før servering.
- Legg spekemat på ett fat sammen med melon og jordbær.
- Hvelv kabareten over på ett fat.
- Stek eggerøre.
- Klargjør karbonader og løk klar til oppvarming. På 180 i 10-15 minutter. Bruk gjerne dampfunksjon, hvis du har det på stekeovnen din.
- Pynt sjokoladekaken med bringebær og rullekaken med krem og jordbær.
I tillegg må du selvfølgelig dele opp melon, jordbær, sitron og annet ønsket tilbehør.
Rekekabaret med remulade |
Karbonader med løk |
Røkelaks |
Kyllingsalat med pasta |
Sjokoladekake |
Rullekake med krem og jordbær |
Familiekoldtbord |
Familiekoldtbord |
Fredheim gårdsutsalg |
Ta deg en tur til Nordens Toscana. Vakre Stange Vestbygd er blitt valgt ut som et av de mest verdifulle kulturlandskapene i Innlandet, (Ref. Visit Norway) |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar