Kjøttgrateng av lam med grønnsaker !


Det er nydelige farger i fjellet nå og frisk skarp luft 🍂
De fleste dyrene har blitt hentet ned fra fjellbeite, men her på Heggesetra er det fremdeles igjen noen sauer, lam og en flokk med geiter. Ligger bilder nederst i innlegget, hvis noen er interessert !

Lammekjøtt og gode grønnsaker fra Middelhavet passer perfekt sammen !
Nå på høsten er det masse godt lammekjøtt i butikkene, blant annet kjøttdeig av lam.
Enkel, billig og god middag, som er rask å tilberede.

Her trenger du kun en stekepanne og en ildfast form, så den passer perfekt på hytta eller i campingvogna !

Server retten med ris, pasta eller godt brød.
Går du på lavkarbo kan jeg anbefale lavkarbo rundstykker, oppskrift her eller blomkålris, som du finner oppskrift på her !

Spis & Nyt 🍃🍅

Back to the 80s !


Denne uken drar vi tilbake til 80-tallet !

✔ Toro gryteretter servert med ris.
✔ Kinakål og Thousand island dressing
✔ Pastaretter, som lasagne og spaghetti bolognese
✔ Grillet kylling
✔ Pizza
✔ Løvstek
✔ Kinamat, ble super trendy !
✔ Taco, med tacoskjell kom på slutten av 80-tallet - og siden ble vi aldri kvitt den 😊
✔ Is med varme bær
✔ Banansplitt

Hvilken var din favoritt ??

Her kommer mitt forslaget til 80-talls ukemeny, håper du finner noe som frister !
Jeg har riktig nok byttet ut Toro gryteretter og lasagne med hjemmelaget !

Crispy Duck i AirFryer ♫ Supersprø andelår i luftfrityrkoker ♫


Crispy Duck blir opprinnelig laget med helstekt and eller andeconfit.
Andeconfit er andelår som er kokt i andefett i mange timer -og etterstekes i stekeovn.

Oppskrift på Crispy Duck, laget av andeconfit og varmet opp i stekeovn finner du ⇾ her.
Hvis du skal servere Crispy Duck til mange, på kort tid bruker du en trykkoker, oppskrift ⇾ her.

Dette er en enkel utgave av Crispy Duck med rå andelår tilberedt i airfryer.
Rå andelår er halvparten så dyrt -eller dobbelt så billig i forhold til kokt andeconfit, så dette kan gjerne kalles for en fattigmanns-utgave. Tar selvsagt litt lengre tid, men resultatet blir like bra !!

Andelår trenger nesten to timer i stekeovn, men i en AirFryer friteres de på underkant av en time.
Fordelen med å bruke AirFryer er at skinnet blir skikkelig sprøtt !

Airfryer er en luftfriterer, som friterer maten med varmt, raskt sirkulerende luft !
Luften inne i en Airfryer sirkulerer betydelig raskere enn de fleste varmluftsovner.

Wok med kylling, litt grønt og ketjap manis


Ketjap manis er en søt indonesisk soyasaus, som har en litt tykk konsistens.
Den fremstilles av mel av soyabønner, grovmalt hvete, krydder og salt.
Passer perfekt til wok !

Wok er egentlig navnet på en tynn, krummet stekepanne der man raskt, og på høy temperatur steker/ wokker proteiner, grønnsaker, nudler eller hva man måtte ønske.
Men, en vanlig stekepanne, som tåler høy varme fungerer helt greit !

Kålpudding med lam !!


Kålpudding er klassisk svensk husmannskost !!
Kålen blir stekt i stekepanne før den etterstekes i stekeovn i 45 minutter, oppskrift her.

Men, ikke hvis du lager den i en trykkoker, da er det ikke nødvendig å steke kålen på forhånd.
Fremgangsmåten gjelder ved bruk av Crock-Pot® Express Multi-Cooker, tilpass oppskriften til din trykkoker da det er en del forskjeller på dem.

Nå på høsten er det masse lammekjøtt i butikkene 
Kjøttdeig av lam er perfekt til kålpudding, gir en herlig god smak av norsk natur.
Smaken minner veldig om den tradisjonelle fårikålen.

Lammefrikassé


Dette er virkelig enkelt å lykkes med, lover matblogger Edel.
Hun kan knapt tenke seg bedre mat enn ei gryte med lammefrikassé, særlig ikke denne årstida.


– Ferskt lammekjøtt, høstens rotgrønnsaker og en god frikassesaus med en liten fløteskvett. 
Det skal mye til for å slå dette, altså, slår matbloggeren fast.

Nå bugner kjøttdiskene av ferskt lammekjøtt, så trenger du et alternativ til fårikålgryta, er lammefrikassé definitivt en vinner på middagsbordet.

Tortilla med tacolaks !


Ja visst kan man spise TACO på TIRSDAG !
Sunn, god og enkel hverdagsmiddag på 20 minutter !

Her har jeg stekt fisketerninger i stekeovn, ganske så smart, da går de ikke så fort i stykker i forhold til å steke fisken i stekepanne.

Server laksen med grove tortilla, salat og mager kesam, da blir det både smakfullt og sunt !

God middag 💚