Kveite er dronningen av festfisker !
Kveite er en rovfisk som lever av å spise annen fisk og annet liv som lever på og langs havbunnen.
Den kan bli mer enn tre meter lang og vekten kan overstige 300 kg, men bare hunnkveitene blir normalt tyngre enn 50 kg. Mindre kveiter, opp til cirka 40 kg regnes som god matfisk.
Den er lekkert hvit, fast i fisken og smaker himmelsk.
Kveite er en rovfisk som lever av å spise annen fisk og annet liv som lever på og langs havbunnen.
Den kan bli mer enn tre meter lang og vekten kan overstige 300 kg, men bare hunnkveitene blir normalt tyngre enn 50 kg. Mindre kveiter, opp til cirka 40 kg regnes som god matfisk.
Den er lekkert hvit, fast i fisken og smaker himmelsk.
Posjere vil si å koke uten å koke, bare syde rett under kokepunktet.
Jeg posjerte 2,2 kg til 5 personer -og etter måltidet det ble kun 200 gram med 'rester' 😋
Får du igjen rester kan du lage en god pastarett, som du finner 👉 her.
Nydelig middag med fantastiske norske råvarer ♥♫
Posjert kveite med baconsurret asparges, mandelpoteter, gulrøtter og sandefjordsmør 🍋