Lengter du etter late feriedager ved middelhavet ?
Nyte fargerik middelhavsmat med masse grønnsaker, frukt, fisk, skalldyr, paella og seafood pasta.
Kanskje du savner grillet halloumi, osmansk gulasj med biber, kleftiko, stifado og andre gode typiske feriemiddager.
Middelhavsmat består ofte av salat, servert med salat og frukt til dessert 🍅🌽🍍🍑
Men, de spiser mye fisk og skalldyr også. Lam og geit er det mest brukte kjøttet.
På menyen i restaurantene finner man også svin og storfe, men det er svært sjelden de 'innfødte' spiser den type kjøtt. Og ikke glem vinen, sangria i store mugger med masse frukt og bær 🍓🍷
Link til oppskriften finner du i navnet på retten !
Mandag
Den ble tradisjonelt produsert av fåremelk. I dag lages den også av geite- eller kumelk.
Halloumi må varmebehandles på sterk varme før servering. Under varmebehandling blir den sprø utenpå og myk innvendig, men den beholder fasongen -og smelter ikke.
Tirsdag
I hjemlandet Italia kalles den for Orzo.
Passata er en saus av solmodne tomater fra Italia som er silt, slik at skinn og kjerner ikke kommer med. Du finner passata i de fleste dagligvarer. Hvis du ikke har tilgang til passata kan du bruke tomatpure og blande den ut i litt vann 🍅
Enkel, smaksrik og god pastamiddag, som er klar på under 30 minutter !
Onsdag
Bulgur lages av durumhvete som forkokes, tørkes og knuses.
Denne bulgursalaten er frisk, smakfull og sunn ♫♪
Jeg serverte bulgursalaten med ovnsbakt laks og rød pesto !
Godt, sunt og enkelt ♫♪
Torsdag
Servert med lammepølse 🌿
Det tar litt tid å steke den, men den passer seg selv !
Jeg serverte gratengen, som tilbehør til gode lammepølser med fetaost & oliven.
Fantastisk god middag med smak av middelhavet 😋
Fredag
Denne middagen er laget av rester av kokt kveite.
Du kan selvsagt bruke torsk, laks eller annen type fisk. Fiskepudding i biter og fiskeboller smaker også smaskens i denne retten !!
Er fisken rå, så kan du la den ligge litt lengre i tomatsausen, så den blir kokt.
Noe du alltid finner på kjøkkenet hos meg er pasta, hermetiske tomater og løk.
Litt krydder og voilà - seafoodpasta ♫♪
Litt krydder og voilà - seafoodpasta ♫♪
Lørdag
Utgangspunktet var egentlig laks og blåskjell.
Jeg var på en butikk som selger fersk fisk -så da kjøpte jeg med litt torsk også 🍃
Hadde en pakke vannamei reker i kjøleskapet etter pastaretten jeg lagde på onsdag !
Fikk også veldig lyst på frisk mangosalat, den som alle lager og jordbærsalsa🍓
Resultatet ble en smakfull grillform med masse godsaker fra havet
-og en frisk og spicy mango og -jordbærsalsa 🍃🍓
Osmansk Gulasj er en gryte, som først skal koke lenge og vel før den blir gratinert med ost i stekeovnen. Osmansk gulasj blir laget med lam eller oksekjøtt.
Servert med mango -og jordbærsalsa 🍓
Utgangspunktet var egentlig laks og blåskjell.
Jeg var på en butikk som selger fersk fisk -så da kjøpte jeg med litt torsk også 🍃
Hadde en pakke vannamei reker i kjøleskapet etter pastaretten jeg lagde på onsdag !
Fikk også veldig lyst på frisk mangosalat, den som alle lager og jordbærsalsa🍓
Resultatet ble en smakfull grillform med masse godsaker fra havet
-og en frisk og spicy mango og -jordbærsalsa 🍃🍓
Søndag
Retten inneholder også sopp, tomater, aubergine og tyrkisk paprika -BIBER.
Tyrkisk paprika ser ut som en forvokst grønn chili. De minste er veldig sterke og de største er søte.
Biber kan byttes ut med grønn paprika, hvis du ikke får tak i det.
Jeg har ikke klart å finne noen autentisk oppskrift på denne retten, så dette er min egen tolkning.
Herlig frisk himmelsk dessert.
Frukt og bær er jo bare så godt da.
Ukens dessert !
Frukt selvfølgelig 🍇🍓🍌🍍
Frukt og bær er jo bare så godt da.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar